• Speedminton toernooi bij BAN

    H. Wiltschut (BAN)
  • Gezellig BAN speedminton toernooi

    H. Wiltschut (BAN)

Speedmintontoernooi bij BAN Badminton

11-06-2017, 20:01 | Lezersnieuws | H. Wiltschut

Badmintonvereniging BAN organiseerde op zondag 10 juni voor het derde achtereenvolgende jaar een zeer geslaagd speedmintontoernooi als officiële afsluiting van het sportseizoen.

In het Amersfoortse sportpark Schothorst deden zowel BAN-junioren, senioren, recreanten als competitiespelers enthousiast mee aan het sportieve en gezellige sportevenement.

Helaas was dit jaar het deelnemersveld wat beperkt, maar de inzet, het spelplezier en het enthousiasme van de deelnemers leden hier geen moment onder. Onder de stralende zon werd er vol overgave en met veel plezier gespeeld.

Opnieuw bleek dat menige deelnemer, immers gewend aan het reguliere badminton in een sportzaal, behoorlijk moest wennen aan het ontbreken van een net, de andere afmeting van racket en speelveld en de veel kleinere, snellere shuttle. Ook de dwarrelende wind zorgde vaak voor zeer verrassende effecten. Maar hoe vaker men speelde, des te beter werd het spelpeil en er ontwikkelden zich langdurige rally's. Onder toeziend oog van de meelevende toeschouwers streden de deelnemers gedreven voor elk punt. Winnen of verliezen was dit keer echter van ondergeschikt belang. Het spelplezier stond voorop.

De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking aan de verrassende winnaars en een heerlijke barbecue.

Meer informatie en foto's op de website www.banbadminton.nl