• Charmant personeel in de Famous Sportsbar.

    foto: Chantalle Laurent
  • Elftalfoto van SC Amersfoort in de bar.

    foto: Chantalle Laurent
  • Een tribune ontbreekt niet in de bar.

    foto: Chantalle Laurent

Sport centraal in Famous Sportsbar

14-09-2017, 13:20 | Lezersnieuws | Balt Gmelig

De sporthistorie heeft een prominente plek gekregen in Famous Sportsbar, de bar van barkeeper/stand-up comedian Arjan Kleton (42) op de Hof. De foto's van onder andere het in 1983 opgeheven SC Amersfoort en het ooit in de eerste divisie uitkomende HVC zijn daar een mooi bewijs van.

Maar niet alleen voetbal komt in de bar van de geboren Amersfoorter aan de orde. Van hockey en wielrennen zijn ook historische memorabilia aanwezig, zoals een hockeystick van oud-international Fatima Moreira de Melo en een aeropak van wielrenner Bauke Mollema.

Het etablissement in het centrum van Amersfoort is zelfs voorzien van een tribune (met stoeltjes uit het stadion van PSV). Sportliefhebbers kunnen dagelijks op meerdere tv's live wedstrijden volgen. Ook andere plekken in de horecagelegenheid doen aan sport denken, zoals de naam (dopingcontrole) die Kleton voor zijn toiletten heeft bedacht, en het bovenblad van de bar met daarin honderden toegangkaartjes van sportwedstrijden.

Meteen na de opening in augustus merkte de oud-voetballer van Scherpenzeel (zondag) de grote aantrekkingskracht van zijn bar op sportliefhebbers. De neef van oud-profspeler Gerrie Kleton kreeg al heel wat bekende sporters over de vloer en zelfs familieleden van de spelers van SC Amersfoort.