• 25 november 2016, Flint.

    Sportgala

Sportgala wordt groots feest.

14-11-2016, 17:00 | Lezersnieuws | Sportgala Amersfoort

Op vrijdag 25 november is Flint vanaf half 5 's middags gevuld met sporters, sportbestuurders en vrijwilligers die actief zijn in de sport. Amersfoort viert haar breedtesport en eert de topsport voor de 7e keer tijdens een feestelijk Sportgala.

Tijdens het middagprogramma worden de Jeugdkampioenen gehuldigd door wethouder Hans Buijtelaar. Afgewisseld met muziek en show ontvangen ongeveer 80 jonge sporters een medaille. Na een diner, waar sportbesturen en Amersfoortse bedrijven elkaar kunnen ontmoeten, start om acht uur het avondprogramma. Presentator Jeroen Stomphorst neemt het publiek mee langs een aantal Amersfoortse sportevenementen en huldigingen. Aan het eind van de avond wordt de uitslag van de verschillende verkiezingen bekend gemaakt. Naast de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sportvereniging en SportSpecial, wordt dit jaar ook de Sportfoto van het Jaar bekend gemaakt. Een vakjury onder leiding van fotograaf Nico Brons heeft voor het eerst de mooiste sportfoto van het afgelopen sportseizoen geselecteerd.

Het programma wordt live begeleid door de Amersfoortse Big Band On the Move en het duo 'The Duster Sisters'. Samen met een Rhönrad-act , de dansers van 'Unbreakable' en verschillende mooie opnames van Amersfoortse sporters, vormt het Sportgala een prachtige show. 's Middags is de toegang gratis, voor het avondprogramma zijn entreekaarten á €5,- te koop via www.amersfoortsportgala.nl

Tot 19 november kan via deze site ook nog worden gestemd op de genomineerde sporters. Het 7e Sportgala wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, in samenwerking met de Amersfoortse Sportfederatie en SRO.