• Acrogym

    Sportivun
  • Chillen hoort erbij!

    Sportivun

Sportkampen van Sportivun presenteert: Bobo vakantiekampen

11-07-2018, 12:41 | Lezersnieuws | Jurrian

BAARN –  Taartjes bakken, een goochelshow opvoeren of badges verzamelen bij de sportdag. Tijdens de Bobo vakantiekampen, die Sportkampen van Sportivun organiseert in samenwerking met het educatieve tijdschrift Bobo, zijn alle kleuters tussen de 4 en 6 jaar oud een week lang op een sportieve manier aan het leren en spelen. De Bobo vakantiekampen vinden plaats in de zomervakantie.

 

Arieke Hoogland, hoofd-gymdocent bij Sportkampen van Sportivun én coördinator van de Bobo vakantiekampen, legt uit wat deze leerzame sportkampen precies inhouden. “Het leukste van de Bobo vakantiekampen vind ik dat de dagen een mengeling zijn van actieve en passieve educatieve spelletjes, die allen in verbinding staan met het thema van die dag’, begint Arieke. Ze legt uit dat de week bestaat uit verschillende themadagen. “En bij elk thema hoort een verhaal, waar je het begin van elke dag mee start. De dingen die Bobo meemaakt, beleven de kinderen ook. Zo werk je de hele dag toe naar een eindvoorstelling of afsluiting. Bij de sportdag is dat de diploma-uitreiking, bij de goochelshow de voorstelling voor de ouders en bij Bobo’s verjaardag het bakken van een taart.”

 

Thuisfront

Als ouder is het geweldig om te zien hoe jouw zoon of dochter vrolijk naar huis gaat met een mooi diploma of lekker taartje, of nadat hij of zij een spectaculaire goochelshow heeft opgevoerd. Toch kan het lastig zijn om jouw kleuter de hele week van 9 tot 15, en op woensdag tot 12, alleen te laten. Arieke vertelt dat het contact met ouders ontzettend belangrijk is tijdens de Bobo vakantiekampen. “Zo heb ik in de meivakantie foto’s van hun kind gestuurd aan ouders die het lastig vonden om hun kind achter te laten op het kamp. Daarnaast is het goed om te weten dat de groepen klein zijn en dat elke begeleider bij de Bobo vakantiekampen gymdocent is.”

 

Voor meer informatie over het Bobo vakantiekamp, data en inschrijving: zie www.sportkampenvansportivun.nl/bobo