• Under The Horizon

    Chen-Hsiang Liu

Spraakmakende voorstelling 'Under The Horizon' in Flint

14-09-2018, 14:28 | Lezersnieuws | judith

Het Nederlands Kamerkoor en het Taiwanese dansfenomeen Huang Yi presenteren een bijzondere samenwerking in Flint op woensdag 19 september. In ‘Under The Horizon’ gaan de dansers van Huang Yi Studio+ op reis naar de horizon, de plek waar volgens de Chinese mythologie het hiernamaals begint. 

Op de muziek van David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg, a capella uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en met fraaie audiovisuals van Ryoichi Kurokawa, creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood;  een moderne visie op een van de bekendste en meest hartverscheurende liefdesverhalen uit de wereldliteratuur: ‘Orpheus en Eurydice’. 

Under the Horizon is het resultaat van een drie jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.

Op het Holland Dance Festival was Huang Yi onlangs een sensatie. Zijn voorstelling ‘Huang Yi & Kuka’ trok wereldwijd de aandacht en werd veelvuldig onderscheiden, omdat de jonge Taiwanese danser en choreograaf danste met een robot. Dans Magazine noemde het een van de belangrijkste stukken van deze tijd.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.