• Voorlezen op de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum

    Meander Medisch Centrum
  • Voorlezen met de vertelkast door de Voorleesexpress

    Meander Medisch Centrum

Start actie "IK WIL EEN PRENTENBOEK!" in het Meander Medisch Centrum met De Gruffalo

07-04-2017, 15:40 | Lezersnieuws | Dorothée Postel

Als aftrap van de actie "IK WIL EEN PRENTENBOEK!" heeft Kinderboekwinkel SpeelBoek, in samenwerking met de Voorleesexpress Amersfoort, voorgelezen op de kinderafdeling van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor de kinderen was dit een welkome afleiding en een groot succes.

De actie "IK WIL EEN PRENTENBOEK!" is een initiatief van boekhandels en uitgeverijen die, gesteund door een drukkerij, het mogelijk maken om ieder jaar een prachtig boek voor een uitzonderlijk lage prijs te kunnen aanbieden aan iedereen. De kinderen in het ziekenhuis kregen het die ochtend gratis.

Dit jaar gaat het om het boek: DE GRUFFALO van Julia Donaldson en Axel Scheffler.

Boeken, taal, voorlezen, het zijn zaken die een noodzakelijke basis zijn voor een kind om zich te ontwikkelen. Daar wordt hard aan gewerkt in de kinderopvang en ook in het basisonderwijs. Maar het blijkt dat lang niet iedereen boeken en met name prentenboeken in huis heeft en dat zeker niet alle kinderen ook thuis worden voorgelezen. Iedere professional zal beamen hoe belangrijk dat is als basis voor wat er in de kinderopvang en het onderwijs wordt aangeboden.

De bedoeling van deze actie is dat ieder kind in aanraking komt met dit prachtige boek en dat ook zelf in de kast kan hebben staan. Doordat een aantal partijen de handen ineen hebben geslagen is het mogelijk dit boek landelijk aan te bieden voor maar 2 euro! En dat willen we ieder jaar opnieuw doen om er zo voor te zorgen dat alle kinderen, rijk en arm, in Nederland een verzameling van de mooiste prentenboeken in de kast hebben staan. Dat zou fantastisch zijn!

De actie is vandaag landelijk van start gegaan, het boek is bij SpeelBoek te koop voor slechts 2 euro.

Kinderboekwinkel SpeelBoek, Krommestraat 24-26, Amersfoort. www.speelboek.nl