• Wallenloop

Stem op Henriëtte Stemerdink als Clubheld Amersfoort

12-11-2018, 15:47 | Lezersnieuws | ben

In het afgelopen jaar heeft vrijwilliger Henriëtte Stemerdink van Atletiek Vereniging Triathlon keihard gewerkt om een RaceRunninggroep op te zetten. Dat is gelukt! En hoe! Yuri Buvelot, moeder van één van de racerunners (Miene) heeft de groep van dichtbij zien groeien en vindt dan ook dat Henriëtte Clubheld van Amersfoort 2018 is. Lees hieronder de motivatie van Yuri of stem direct op Henriëtte via deze link.

Henriëtte is mijn Clubheld omdat ze zich uit de naad heeft gewerkt (en nog steeds) om samen met directe collega Gabrielle een volledig nieuwe sport binnen Amersfoort op te zetten. Een racerunninggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking van 6 tot 18 jaar bij AV Triathlon.

Deze kinderen zijn niet in staat om aan reguliere sportclubs mee te doen omdat ze beperkt zijn in hun loopfunctie. Het bijzondere is dat Henriette het racerunnen binnen 6 maanden van de grond heeft getrokken en in deze korte tijd al een vaste ledengroep heeft opgebouwd -en geïntegreerd binnen de reguliere club. De kinderen doen namelijk al mee aan de reguliere wedstrijden. -Ze trainen tegelijkertijd met andere jeugdleden van de club op dezelfde trainingsbaan èn ze hebben gezamenlijke (inclusie!) activiteiten buiten de trainingen.

De racerundeelnemers hebben veelal 1 op 1 begeleiding nodig tijdens de trainingen en wedstrijdactiviteiten. Hiervoor zijn héel veel vrijwilligers nodig die Henriëtte zoekt, vindt, enthousiasmeert en aanstuurt.

De uren die zij (èn de mensen die ze om zich heen heeft verzameld, inclusief haar eigen familie:) in deze club kinderen heeft geÏnvesteerd is ontelbaar en verdient het om op bijzondere wijze gewaardeerd te worden.

Het is ongelofelijk wat zij in deze korte tijd heeft gedaan voor de kinderen. Het is zó belangrijk voor ieder kind om te sporten: je onderdeel te voelen van een gemeenschap, contacten op te doen, ergens bij te horen, jezelf fysiek te ontwikkelen/uit te dagen.

En nu al met succes. Vanuit een positieve, laagdrempelige individuele benadering durven de kinderen/jongeren, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden, nieuwe uitdagingen aan te gaan. vertrouwen op te bouwen in hun eigen kunnen met een lijf wat zo dikwijls beperkt en/of afwijkt van de massa.

Stem op Henriëtte. Als er iemand de titel Clubheld van het jaar verdient, is zij het wel.

Groet van Yuri Buvelot
Moeder van Miene Vos (racerunner)

Je kunt stemmen tot en met 30 november via www.clubheldvanhetjaar.nl