• Gezellig met z'n vieren op weg ......

    Annie Tiekstra
  • Heerlijk, weer eens door de bossen fietsen!

    Annie Tiekstra
  • Onderweg even genieten van de zandvlakte

    Annie Tiekstra

Stichting BuitenGewoonFiets start fietspilot bij het Pieters en Bloklands Gasthuis.

20-07-2016, 11:01 | Lezersnieuws | Annie Tiekstra

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van een fietstocht, dat is wat de Stichting BuitenGewoonFiets uit Amersfoort wil.

De BuitenGewoonFiets is er voor mensen die niet alleen kunnen fietsen, voor mensen met een fietsbeperking. Op onze speciale meer-persoonsfietsen kunnen de mensen naar eigen vermogen mee fietsen samen met een vrijwilliger. De Stichting heeft al verschillende meer-persoonsfietsen, zoals een vierpersoonsfiets, een tandem en een rolstoelfiets. Een aantal fietsen zijn elektrisch ondersteund.

Heel blij zijn we met onze Vierfiets. Een fiets waar vier personen gezellig samen op fietsen. Deze fiets is in maart gekocht en sindsdien al op verschillende plekken ingezet om met mensen te fietsen.

In juli zijn we gestart met een fietspilot bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, locatie Davidshof, in het centrum van Amersfoort.

"Heel blij zijn wij met de samenwerking met Buitengewoonfiets. Zoals inmiddels bekend is, is bewegen goed voor iedereen dus ook voor onze bewoners. Op deze manier kunnen zij nog weer eens met iemand naar buiten. En bewoners komen heel blij terug, er zijn weer twinkelingen in hun ogen. Dat het maar een hele sportieve zomer mag worden!", aldus het Pieters Bloklands Gasthuis.

We proberen wekelijks met de Vierfiets voor te rijden en maken de bewoners blij met een fietstocht in en om Amersfoort. We hebben inmiddels al twee fietstochten gemaakt met een aantal bewoners. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen genieten van het fietsen, het buiten zijn, het bewegen. We zien de mensen stralen, ze doen weer even mee; steken de hand uit bij het afslaan, drukken op de knop van het verkeerslicht, zien bekende plekken, zwaaien naar kinderen, lachen, praten samen of met ons en trappen mee, sommige het hele stuk!

Na de pilot willen we graag dat het fietsen bij het Pieters en Bloklands Gasthuis een vervolg krijgt. Na alle fietservaringen gaan we bekijken in welke vorm we verder gaan.

We zijn heel blij met onze zes vrijwilligers die zelf ook heel enthousiast worden van fietsen en andere mensen heel graag een fietsbeleving gunnen.

Maar we kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken, zodat er nog meer mensen kunnen fietsen.

Als u vrijwilliger wilt worden of iemand kent die graag met ons mee wil op de fiets, stuur dan een mail naar info@buitengewoonfiets.nl. En kijk voor meer informatie op www.buitengewoonfiets.nl.

De Stichting BuitenGewoonFiets is een initiatief van Sjoukje Ziel, Jeroen Lausberg en Annie Tiekstra.