• Groentequiz

  Mariska Jacobi
 • Team Patatjes

  Mariska Jacobi
 • Waterproeverij

  Mariska Jacobi
 • Roel's beestenboel

  Mariska Jacobi

Super zwoele vierde editie van Wat, is dat patat?

23-04-2019, 09:44 | Lezersnieuws | Mariska

Lekker hoor na drie edities van regen, wind en kou, maar eigenlijk stiekem weer iets te warm. Maar we klagen niet, het was een zonnige editie met veel stralende gezichtjes.

Daardoor wel iets minder bezoekers, maar degene die er waren hadden een hoop lol en er was genoeg te doen en zien. Ouders liepen met handen vol spullen het terrein af.

We begonnen de dag met de PaasRun georganiseerd door Sportivate. Jeremy had een mooie route uitgezet. Dat was zo leuk. De kinderen die te laat waren vonden het jammer dat ze niet met de paashaas hadden gerend, daarom hebben we de run elk uur gedaan. Ondanks de hitte liepen de kinderen soms wel 3 km. De EHBO hield alles in de gaten.

Door het kopen van een stempelkaart, konden kinderen mee doen aan 7 activiteiten. Brood bakken bij Het Buiten, een organisatie die gespecialiseerd is in survivaltochten Bij Imker Frank kon je van bijenwas een kaars maken, er was een op-maat-gemaakte groentequiz. Hoeveel aardappels gaan er in een zak chips? Het antwoord is drie. Wist ik niet, zegt de organisatrice van Wat, is dat patat? Mariska Jacobi. Opdefiets033 begeleide de smoothie fietsen. Bij de Kunstmakers kon je van zwerfafval een broche of bloempotje maken. Bij het Groene Spoor was het met aarde en water zaadbommen maken. Een lekkere modderboel dus. Plus we hadden met Wat, is dat Patat? de kick-off van de actie Power to the Pieper van friteskoning Arn Zuyderduin en zijn strijders Ralf en Caroline. Kinderen kregen ter adoptie een fritesplant mee.

Het was heerlijk weer, dus er was een gratis waterproeverij, mango in water is heerlijk. Dus dat is een tip en het is vele malen beter dan frisdrank. Er was de Winkels op Wielen markt van Cyrille de Waard. Roel was er met zijn beestenboel, Kippen. Geiten, schapen een koe en ezel. Jong en oud wilde wel even knuffelen met de dieren. De Paashaas huppelde rond en verstopte de eieren. Smeekbedes van kinderen in welke richting ze moesten zoeken. Het zoeken naar eieren blijft altijd een leuk onderdeel.

We willen alle ondernemers, Sportivate, Univé, EHBO, verkeersregelaars, samenwerkende partners en crewleden bedanken voor jullie stralende aanwezigheid en werkzaamheden in deze hitte. Jullie zijn schatjes patatjes.

Al met al genieten wij na van deze vierde editie. Het mooiste is, de kinderen hebben weer spelenderwijs geleerd waar eten vandaan komt en over voedsel, bewegen en het belang van water drinken. Plus de natuur. O ja en afval hoort in een vuilnisbak. Want dat is het doel van Wat, is dat patat? Kinderen spelenderwijs leren over eten en een gezonde leefstijl in zijn ruimste begrip.