• Emiel van Vulpen hangt klaar voor een aanval.

    Switch Hooglanderveen
  • Scorend blok van Yannick Haacke en Arno van Eekelen.

    Switch Hooglanderveen

Switch Hooglanderveen dominant in tweede competitiewedstrijd

09-10-2017, 09:10 | Lezersnieuws | Renske Bakker

Na een weekendje rust mochten de heren van Switch 7 oktober aantreden tegen vv Amsterdam H3. Met een bijna volledige selectie, alleen passer-loper Gerrit van Huffelen was afwezig, had coach Frits Muller voldoende wisselmogelijkheden. Op basis van de resultaten van vorig seizoen was de verwachting dat Switch goede kansen had tegen de mannen van Amsterdam. Ondanks de wat stroeve start bleek Switch de betere ploeg en werd de wedstrijd dan ook duidelijk gewonnen. Alle vijf punten gingen mee naar Hooglanderveen.

Dweilen met de kraan open

In de eerste set moest Switch duidelijk nog wennen aan de beperkte speelruimte en luidruchtige sporthal van Amsterdam. De mannen van Switch gingen vooral mee in het lage tempo van de tegenstander, die werd geholpen door lekkage in de hal. Die vereiste na ieder punt een verplichte dweilpauze. Hierdoor kon Amsterdam nog relatief lang bijblijven in de set, maar nadat Switch eenmaal een klein gaatje had geslagen, werd de set uiteindelijk eenvoudig gewonnen met 18-25.

Overwinning nauwelijks in gevaar

Na een wat stroeve start van Switch in set 1, ging in het het tweede bedrijf veel beter. Als snel had de ploeg een comfortabele voorsprong te pakken met goed aanvallend spel en werd de tegenstander eenvoudig aan de kant gezet met 14-25.

In de beruchte derde set ging het allemaal wat minder soepel en kon de thuisploeg lang bijblijven. Naar het eind van de set pakte Amsterdam zelfs brutaal een voorsprong, door veel persoonlijke fouten van Switch. De ploeg had moeite met de passing en kwam daardoor nauwelijks aan een goede aanval toe. Echter door een beperkte foutenlast aan het einde van de set, wisten de mannen van Switch de set toch nog winnend af te sluiten met 24-26.

In set 4 probeerde de thuisploeg met een laatste krachtsinspanning nog een puntje uit het vuur te slepen. Amsterdam zette vooral in op slim aanvalsspel en een sterke verdediging en probeerde op deze manier het spel van Switch te ontregelen. Maar ook in de laatste set bleef het team uit Hooglanderveen degelijk spelen en kwam de 4-0 overwinning geen moment in gevaar. De set werd degelijk uitgespeeld tot 17-25.

Volgende wedstrijd

Vrijdag 13 oktober speelt Switch zijn eerste thuiswedstrijd in De Dissel, om 21.15 uur tegen Plus van Soest/AGAVS Soesterberg H1. De samenstelling van dat team is aanzienlijk veranderd ten opzichte van vorig seizoen, dus het wordt interessant om te zien hoe de mannen van Switch het gaan doen tegen deze onbekende tegenstander.