• Kattentaalgids

    C. van der Linden

Taalgids voor kattentaal

22-05-2019, 20:10 | Lezersnieuws | Claudia

Deze week verschijnt het boek ‘Kattentaal’ van de Amersfoortse kattengedragstherapeut Claudia van der Linden. In dit boek beschrijft de kattenexpert  van Analyze Cat de verschillende manieren waarop een kat met zijn omgeving communiceert. Dankzij de duidelijke uitleg, vele foto’s en de heldere taal leest het boek makkelijk weg.

Waarom een boek over Kattentaal?

De kat wordt vaak nog verkeerd begrepen omdat de manier van communiceren van de kat - van oorsprong een alleenlevend dier - anders is dan de communicatie van groepsdieren. Door hetgeen de kat aangeeft met lichaamstaal, geluiden en gedrag kan veel probleemgedrag bij de kat worden voorkomen en daarmee frustraties bij zowel de kat als de eigenaar.

Is een kat niet een dier dat toch zijn eigen zin doet?

Zo wordt vaak over de kat gedacht inderdaad. Een kat heeft minder de neiging om zijn eigenaar een plezier te doen vanuit sociaal oogpunt. Maar door de juiste motivatie te vinden is een kat evengoed als een hond in staat om gewenst gedrag aan te leren.

De ondertitel van het boek is: ‘Wat vertelt mijn kat?’. Willen katten de mens iets vertellen?

Jazeker. Katten geven duidelijk te kennen hoe ze zich voelen. Veel katteneigenaren die mijn hulp inroepen denken dat het gedrag van hun kat, bijvoorbeeld agressie, uit het niets komt. Maar een kat heeft dan van te voren al veel signalen gegeven waaraan je af kan lezen dat dit gedrag te verwachten valt.  In deze communicatie spelen ook emoties en gevoelens mee. In ‘Kattentaal’ is te lezen wat die signalen zijn. Het is als het ware een taalgids om de kat te kunnen verstaan.

‘Kattentaal’ is online te bestellen via www.analyzecat.nl en kost €12,50.