• De Oresteia

    Sanne Peper

Toneelklassieker ‘De Oresteia’ in Flint

26-04-2018, 15:37 | Lezersnieuws | Flint

Ook dit seizoen komt het Nationale Theater weer naar Flint met een klassieke voorstelling uit de toneelgeschiedenis. Dit seizoen komt het gezelschap met ‘De Oresteia’ van Aeschylos uit 460 voor Christus, maar dan in een moderner jasje. ‘De Oresteia’ is woensdag 9 mei te zien in Flint.

Dit seizoen komt het Nationale Theater met de toneelklassieker ‘De Oresteia’, van Aeschylos uit 460 voor Christus, naar Flint. De regisseur heeft het toneelstuk bewerkt tot een explosieve hedendaagse voorstelling. In 'De Oresteia' schetst Theu Boermans een wereld waarin de ‘clash of civilizations’ zojuist heeft plaatsgevonden: de oorlog tussen Oost en West is gestreden, dictator Agamemnon komt zegevierend thuis. Maar daar heeft zijn vrouw Klytaimnestra ter ere van zijn glorieuze thuiskomst een bloedstollende verrassing voor hem voorbereid, die zij hem onder het toeziend oog van hun kinderen toedient. 'De Oresteia' laat zien wat er gebeurt als een vrouw in verzet komt tegen de barbarij die onze beschaving ondermijnt.

Lovende recensies ‘De Oresteia’ heeft lovende recensies ontvangen. Het Gooi- en Eemlander en Haarlems Dagblad over ‘De Oresteia’: “Theu Boermans maakt van dit stuk vooral een indrukwekkend kijkspel, een genot voor het oog, met een keur aan spelers die stuk voor stuk excelleren”. De Volkskrant schrijft: “prachtig om te zien hoe Bram Suijker als Orestes en Hannah Hoekstra als Elektra hun gramschap zullen inlossen”.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.