• Topzwemmer Ben Schwietert uitkomend voor ZPC Amersfoort

    Foto Fred Stam Amersfoort

Topzwemmer Ben Schwietert “Road to Tokyo 2020” (video)

08-04-2019, 16:24 | Lezersnieuws | Fred

Ben Schwietert, 22 jaar, uitkomend voor ZPC Amersfoort is op weg naar Tokyo 2020. Uitkomen op de Olympische Spelen, ook individueel, dat is zijn droom. Met vele internationale deelnames op zak komt het nu op de details aan. Na vier jaar KNZB opleidingscentrum te Amsterdam, heeft Ben zich kort geleden aangesloten bij het zwembolwerk Eindhoven: het High Performance Centre Eindhoven.
Onder leiding van hoofdbondscoach KNZB Marcel Wouda, maakt hij deel uit van een groep Topzwemmers waaronder Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Kyle Stolk.

In juli staat het WK 2019 in Gwanju ( Zuid Korea) gepland en in 2020 de Olympische Spelen in Tokyo. Hoe staat de sympathieke topsporter er nu voor.

Eerst de kwalificatiemomenten voor het komende WK 2019, met in de eerste kwalificatieperiode de Swim Cups. Dit weekeinde Den Haag, volgend weekeinde Eindhoven. Na Eindhoven wordt de balans opgemaakt. Woensdag 17 april maakt de Technisch Directeur KNZB, André Cats de basisselectie bekend.

In de tweede kwalificatieperiode dat eind juni sluit, is er nog een kleine achterdeur. Met onder meer de Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort van 21-23 juni als eindstation. De WK selectie zal uiteindelijk op woensdag 26 juni een feit zijn.

Amersfoorter Fred Stam bekeek de prestaties van Ben Schwietert tijdens de Swim Cup 2019 The Hague (4-7 april) en maakte bijgaande video-impressie.

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=EhO7t5cc6uA