• Brigit in aktie tijdens finale NK

    GymXL
  • Guilia aan start finale NK

    GymXL

Trampoline selectie GymXL op NK Rotterdam

29-06-2016, 16:00 | Lezersnieuws | M.J. Kaitjily

Tijdens Fantastic Gymnastics, het jaarlijkse turn- en dansspektakel in Ahoy/Rotterdam dat dit jaar plaatsvond op 25 en 26 juni, heeft GymXL mooie successen behaald met de trampoline-selectie. Vier springsters hadden zich dit seizoen geplaatst voor het NK trampolinespringen.

Brigit Kappe haalde op zondag een zilveren medaille in de categorie B-meisjes, nadat ze zich als 5e had gekwalificeerd in de twee rondes die naar de finale leidden. Een opmerkelijke prestatie voor deze debutante in de B-categorie.

Brigit Kappe heeft dit seizoen ook de trampoline-selectie als trainster begeleid en onder haar leiding mochten zaterdag Julia Verdonk (E-pupil 2), Anouk Pouwels (E-pupil 1) en Giulia Roman Vals (E-jeugd) naar de finale-rondes op het NK.

Giulia sprong na twee mooie oefeningen als 5e naar de finaleronde en behaalde vervolgens een zilveren medaille. Julia behaalde met haar twee oefeningen de 13e plaats. Anouk mocht de eindronde springen na twee goeie oefeningen waarin ze zich als 7e plaatste voor de finaleronde. Ze haalde vervolgens een mooie 5e plek als eindresultaat. De trampoline selectie kijkt zeer tevreden terug op een mooi finale-weekeind.

Er wordt door de turn- en trampolineleden van GymXL nog twee weken gesport in Hooglanderveen. Alle leden kijken er naar uit om het volgend seizoen te starten in de nieuwe hal in Vathorst.