• Open Challenge Cup België

    Taekwondo Amersfoort

Twee medailles voor Taekwondo Amersfoort in België

06-03-2017, 17:50 | Lezersnieuws | Taekwondo Amersfoort

Afgelopen zondag is Taekwondo Amersfoort met 4 spelers en veel supporters afgereisd naar Tongeren, België, voor de Open Challenge Cup. Dit internationale toernooi had dit jaar deelnemers uit onder andere Israël, Ierland, Denemarken, Rusland en Italië.

Na 2 overtuigende winst partijen beide met ruime scores wist Lina Akachar in de finale te komen! In de finale wachtte een sterke speler uit Leusden (onlangs heeft zij nog zilver gehaald op German Open G1), maar niks of niemand was vandaag sterker dan Lina want ook haar finale won Lina met 19/5 en werd zo eerste in haar poule. Goud voor Lina.

Melih Tanriverdi was ook goed op dreef en wist 2 partijen met overmacht te winnen beide met POINT GAP! In de finale kwam hij helaas net iets te kort tegen Denemarken maar toch zilver voor Melih.

Sarah Uzun vocht in een zwaardere klasse dan normaal en vocht tegen een groter meisje. Zij heeft wel geknokt voor wat ze waard is. Helaas kon ze dit niet omzetten in winst maar wel een goede partij neergezet.

Charaf El Yaagoubi vocht in een hoger niveau dan in Nederland. Hij moest hier nog een beetje aan wennen aan het meer fysieke spel en ook om de scherpte vast te houden tot het einde van de partij. Geen winst vandaag maar wel een wijze les voor de toekomst.

Aankomend weekend vechten Badr Albouyaoui, Giorgio Janmaat, Ibrahim Amhagi en Loubna El Mansori in Eindhoven de Dutch Open kampioenschappen in Eindhoven. Op dit toernooi kunnen Badr en Ibrahim een stap zetten in kwalificatie voor het WK in Korea. Giorgio Janmaat kan zich bij een medaille definitief plaatsen voor het WK. Loubna vecht voor een plaats voor de Europees kampioenschappen junioren.