• Jelmer Dijkhuizen (l) en Rikus Hulsman bij AED in Springerstraat

    Bram Wisse
  • Inge Boom (l) en Margriet Guiver bij de AED in de Leonardo da Vinci straat

    Bram Wisse

Twee nieuwe AED’s voor de wijk Zielhorst

30-06-2018, 17:25 | Lezersnieuws | Voorzitter

Afgelopen woensdag 27 juni zijn in de wijk Zielhorst twee AED’s geplaatst dankzij een donatie door Erik Buitenhuis namens ARTEA Beheer en een toezegging vanuit het buurtbudget door Margriet Guiver als voorzitter van buurtbudget Zielhorst. De AED’s geplaats op de Springerstraat en op de Leonardo da Vinci straat zijn 24 uur per dag beschikbaar voor de burgerhulpverleners die via het HartslagNu systeem gewaarschuwd worden. De AED’s zorgen ervoor dat de wijk Zielhorst hartveilig is geworden dankzij het initiatief van Jelmer Dijkhuizen voor de Springerstraat en Inge Boom waar de AED van de Leonardo da Vinci straat geplaatst kon worden.  Alles gecoördineerd door Rinus Hulsman van het Reanimatie Netwerk.

 

Rikus Hulsman: “Ik ben blij dat het gelukt is om de financiering van deze AED’s rond te krijgen. Met bijzondere dank voor onze sponsors en het WBT. En natuurlijk de gratis buitenkasten die de gemeente via het Reanimatie Netwerk beschikbaar heeft gesteld. Ik hoop dat het een voorbeeld is voor andere wijken om AED’s voor hun omgeving beschikbaar te maken.”

 

Voorzitter Henk Pijper van het netwerk: “Wat een fantastisch initiatief weer in Zielhorst om zo weer een deel van Amersfoort hartveilig te maken. In september bestaat het netwerk 2 jaar en Amersfoort mag trots zijn op wat daarin is gerealiseerd. Maar we zijn er nog niet, nog meer AED’s zijn nodig en ook nog steeds nieuwe  burgerhulpverleners nodig. Dus volg die reanimatiecursus en zorg dat u in staat bent om een leven te redden.“

 

Bij een hartstilstand is het essentieel dat binnen 6 minuten begonnen wordt met reanimatie en met defibrillatie met een AED, nog voor de komst van de ambulance. De overlevingskansen nemen namelijk met 10% per minuut af. Het netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in Amersfoort wil in de hele stad binnen 6 minuten hulp kunnen verlenen. Op de website van het Reanimatie Netwerk is een kaartje met de locaties van de bij HartslagNu aangemelde AED’s te bekijken.