• Selectie werken veiling 5 juli 2018

    Maartje Blom

Tweede kunstveiling Mooie Blom een feit

27-05-2018, 13:34 | Lezersnieuws | maartje

Na 15 jaar dromen was het zondag 25 maart zover: de eerste openbare veiling van Mooie Blom bij grand-café restaurant Nul33. 48 Mooie, leuke en verrassende kunstwerken met een aantrekkelijk prijskaartje gingen onder de hamer. “Geweldig dat ‘mijn mooi’ zoveel mensen aanspreekt. Om de voorpret van het bezichtigen, de gezelligheid, de spanning, het spel en het uitje met zoveel mensen te mogen delen. En dat er nu al op diverse plekken een Mooie Blom hangt”, vertelt Maartje Blom. En goed nieuws: op 5 juli volgt een tweede veiling!

Vanwege het succes van de eerste veiling, zetten Nul33 en Mooie Blom de samenwerking voort. Momenteel zijn er weer 48 nieuwe kunstschatten te bewonderen in de gewelvenkelder, op de 1ste en de 2de etage van Nul33. Marissa Blijham, mede-eigenaar van Nul33: “Kunst past heel goed bij Nul33 en de ontmoetingsplaats die we zijn in onze mooie, historische stad. Ons prachtige Jugendstil-pand leent zich heel goed voor de diverse kunstwerken van Mooie Blom. Ook wij kijken terug op een hele geslaagde veiling. Voor de volgende veiling hebben we een donderdagavond uitgekozen. Kom je na een avondje shoppen thuis met een kunstschat voor aan de wand. Hoe leuk!”

De veiling op 5 juli start om 20.30 uur. Alle werken kunnen per opbod en vanaf €50,- worden gekocht. “Ik heb nu alweer zin om mensen te zien die blij worden van hetgeen ik heb verzameld, handen in de lucht, elkaar peilen, nog één keer hoger bieden? Yes, in the pocket!”, zo vertelt Maartje. “Deze keer zijn er werken van onder andere Ada Breedveld, Karin Campfens, Leentje Linders, Arja van den Berg, Wouter Stips, Willy Belinfante, Metten Koornstra, Peter Bastiaanssen en de Amersfoortse kunstenaar H.L. Klaasen.” Marissa vult aan: “Het zijn weer hele diverse werken, van ingetogen tot heel kleurrijk. Van die schilderijen waar je instant happy van wordt.”

Gegevens

Wanneer zijn de werken te bewonderen: 13 april 2018 – 4 juli 2018

Waar hangen de werken? In de gewelvenkelder, op de 1ste en de 2de etage

Openbare veiling Mooie Blom: 5 juli 2018, 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur)

Locatie: Nul33, Langestraat 76, 3811 AJ, in Amersfoort

Kun je er 5 juli niet live bij zijn? Automatisch meebieden kan ook. Laat het even weten.

De catalogus is te vinden via https://bit.ly/2HTjepP.