• Milan Molle en Nilla Broström

    richard molle
  • Team NL

    Richard Molle

Tweemaal zilver en brons voor Team NL Taekwondo op EK in Hongarije

08-10-2017, 18:50 | Lezersnieuws | GH van Dijkhuizen

Het EK Cadetten werd gehouden van 5 tot 8 oktober in Boedapest Hongarije.

Milan Molle (Theo Meijer Sport/TTE) wist de 1e dag van het toernooi het volgende resultaat te behalen: 1e partij gewonnen van Andorra met 12-8. 2e partij gewonnen van Spanje met 18-13. 3e partij was de kwartfinale gewonnen van Frankrijk met 10-9. De halve finale helaas verloren in de laatste secondes van Duitsland met 15-11. Milan wint Brons.

Kiran Chitaroe verloor de kwartfinale en Dion van Weidum en Hiba Maghnouj verloren de 2e partij. Borre Meskers, Celina Bax en Aya Bouhima verloren helaas de eerste partij.

Nilla Broström (Marcel van der Poel/TTE) mocht de 2e dag vechten en haar 1e wedstrijd tegen Oekraïne won zij met 9-6. 2e partij was de kwartfinale en die won zij Andorra met 23-3. 3e partij de halve finale won Nilla van Duitsland met 10-9. In de finale tegen Turkije ging het gelijk op en moest via Golden Point de Europese Kampioen beslist worden. Helaas verloor Nilla deze en wint zij Zilver.

Sasja van Wanrooij heeft Zweden , Engeland (kwartfinale), Servië (halve finale) verslagen om in de finale tegen Griekenland te staan.