• plattegrond Rondje Bewegen Nieuwland

    m. heimensen

Van bewegen tot bootcamp in Nieuwland

13-06-2018, 12:48 | Lezersnieuws | margaretha

Het rondje bewegen in  Nieuwland is een feit. Dit is een initiatief van Buurtinitiatief Nieuwland, studenten van ROC Midden Nederland en de gemeente Amersfoort om bewoners van alle leeftijden op alle niveaus te laten bewegen of sporten rond de wijk Nieuwland.

Studenten Sport van het ROC hebben een achttal workouts bedacht op of nabij de geluidswal rond Nieuwland. Zij hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaand materiaal zoals trap, bankje e.d. Je kan overal in- of uitstappen. Bij elke workout staan de oefeningen beschreven, voor de beginner maar ook geoefende sporter.

Daarnaast is bij ASC Nieuwland een calisthenicspark gebouwd, op initiatief van Sjoerd Vink en Buurtinitiatief Nieuwland. Met steun van Indebuurt033, WBT en met medewerking van de Gemeente Amersfoort en ASC Nieuwland is het park bij de voetbalvelden gerealiseerd. Dit park is altijd vrij en voor iedereen toegankelijk.

Sjoerd geeft  iedere zondag van 15:30 uur tot 16:30 uur GRATIS clinics voor iedere 16+er die aan zijn body wil werken. Laat weten dat je komt; sjoerdvink1@gmail.com .

We roepen jongeren op om ook calisthenicsgroepjes te vormen.
Wil jij jouw passie voor hardlopen met anderen delen of een keer een bootcamp organiseren voor sportievelingen in Nieuwland? Laat het Nieuwlanders weten via de website www.wijzijnnieuwland.nl

Kom ook in beweging in Nieuwland en neem veel vrienden en vriendinnen mee.