• leerlingen van de 50-jarige Johannes Calvijnschool

    Eduard van Beijnum

Vijftig jaar Johannes Calvijnschool Amersfoort

14-09-2018, 15:26 | Lezersnieuws | g.a.

De Johannes Calvijnschool in Amersfoort viert deze week haar 50-jarig jubileum.  50 jaar geleden werd, mede door inspanning van ds. Van Haaren, een reformatorische basisschool in Amersfoort opgericht; de Johannes Calvijnschool. In 1992 werd het huidige schoolgebouw aan de Waterdaal in gebruik genomen. In dit gebouw is naast de school ook het kantoor van Educatis, een bovenschoolse plusklas en een peuterspeelzaal gevestigd.  

De Johannes Calvijnschool is een kleine, gezellige school met persoonlijke aandacht voor de 115 leerlingen die op dit moment de school bezoeken. Er is een grote inzet van ouders in en om de school. Het team en de ouders hebben gezamenlijk een jubileumweek voorbereid.  

De week wordt gestart met een jubileumviering in de kerk om de Heere te danken voor Zijn trouwe zorg de afgelopen 50 jaar. De week staat verder in het teken van ‘een duurzame school’. Dinsdag is er een spelmiddag, donderdagavond een projectavond en vrijdag een reünie waar we meer dan 300 oud-leerlingen en oud-leerkrachten verwachten. Ter gelegenheid van 50 jaar Johannes Calvijnschool is een magazine gemaakt.

Onze school, met een prachtig groen schoolplein, start vanaf deze jubileumweek met afvalscheiding en afvalvermindering. Zo wordt de Johannes Calvijnschool ook in de praktijk een duurzame school en dragen we zorg voor de schepping