• Streetball Masters 12 mei op Eemplein in Amersfoort

    NBB

Voorronden NK streetball op Eemplein AmersfoortInschrijving gestart

25-04-2018, 22:33 | Lezersnieuws | D?sir?e

Eemplein in Amersfoort staat zaterdag 12 mei volledig in het teken van de Streetball Masters Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Naar verwachting circa 60 teams nemen het dan tegen elkaar op in het 3x3 basketballtoernooi, bij de Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Teams kunnen zich tot 4 mei inschrijven voor de eerste van 12 voorrondes. De winnaars plaatsen zich voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball in Amsterdam op 20 en 21 juli van dit jaar. De Amersfoortse basketballvereniging Crackerjacks en Basketball Events Organisation (BEO) organiseren het event met de NBB.

 

Streetball is een dynamischer variant van basketball, ontstaan op de pleintjes in de Verenigde Staten. Twee teams van elk drie spelers spelen tegen elkaar op een half basketballveld op één basket. Inmiddels is 3x3 basketball de grootste urban teamsport ter wereld.

 

Open kampioenschap

Streetball Masters is het Open Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball. Dit NK, dat sinds 2009 wordt georganiseerd, bestaat uit verschillende voorronden door heel Nederland en een grote afsluitende finale. Streetball Masters is al sinds de start een succes en dat wordt elk jaar groter met steeds meer voorronden, teams en deelnemers.

 

Inschrijving geopend

De inschrijving voor deze eerste van 12 voorrondes is geopend. Teams van minimaal 3 en maximaal 4 spelers, kunnen zich tot 4 mei inschrijven voor deelname via de website van de NBB: http://www.basketball.nl/3x3-basketball/inschrijven.

Teams bestaande uit mannen en vrouwen, van 8 jaar tot 23+, valide en invalide kunnen deelnemen. In alle categorieën wordt natuurlijk gestreden om de eer van Amersfoort. De winnaars van deze voorronde van de 3x3 basketball tour plaatsen zich echter ook voor de landelijke finale in Amsterdam op 20 en 21 juli van dit jaar, waar gestreden zal worden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen 3x3 basketball’.

 

Trots

Crackerjacks is bijzonder trots dat zij voor het derde jaar op rij Streetball Masters naar Amersfoort heeft weten te halen. De vereniging hoopt dat de weergoden haar dit jaar gunstig gezind zijn en het event kan plaatsvinden op het bruisende Eemplein in het stadscentrum.

 

Streetball Masters vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats op zaterdag 12 mei op het Eemplein in het stadscentrum van Amersfoort.