• WinterparadIJS Amersfoort

    Herman Rensenbrink

Vrijwilligers creëren WinterparadIJS voor iedereen

25-12-2017, 17:10 | Lezersnieuws | Tessa Vosskühler

80 vrijwilligers van 14 tot 79 jaar maken dit jaar de vijfde editie van het WinterparadIJS mogelijk. Deze schaatsbaan op het Eemplein is voor en door alle lagen van de bevolking. Zo hielp een groep mensen met een beperking, ondersteund door zorginstelling Sherpa, met de opbouw. Ook werd er een middag georganiseerd waarop rolstoelers met een niet-aangeboren hersenaandoening het ijs op konden.

Toegankelijkheid is voor de schaatsbaan een belangrijke waarde, zowel in de wijze waarop het WinterparadIJS gerund wordt als bij de benadering van het publiek. Floor Visser, actief in het management van de ijsbaan, benadrukt dat de ijsbaan voor iedereen is. "Dit jaar hebben we kaartjes weg gegeven aan de NVA en het Toon Hermanshuis, omdat wij het voor iedereen mogelijk willen maken om te komen schaatsen."

Bovendien is iedereen welkom om een steentje bij te dragen. Het vrijwilligersteam dat de ijsbaan heeft opgebouwd en draaiende houdt, bestaat uit een groep mensen van wisselende leeftijd. Ieder heeft zijn eigen drijfveer. De een loopt stage voor school, de ander levert een bijdrage vanuit maatschappelijk oogpunt. Voor de ene vrijwilliger is het de eerste stap naar de arbeidsmarkt, de ander doet het voor de sfeer en gezelligheid.

Het WinterparadIJS houdt haar deuren open tot en met 7 januari.