• Dichter Menno Wigman in de Inspiratieboot

  Bram Oosterhuis
 • Herman Koch en Thomas Olde Heuvelt in dubbelinterview in het Eemhuis

  Bram Oosterhuis
 • Marjan Berk in de Mannenzaal

  Richard Stapper
 • Marjan Berk in de Mannenzaal

  Richard Stapper
 • Vocal groep In The Pocket zong bij de opening bij de OLV-toren

  Bram Oosterhuis

Wederom succesvolle editie 'Nacht van de Literatuur'

25-09-2017, 12:31 | Lezersnieuws | Anja Bakker

Afgelopen zaterdagavond kon Amersfoort genieten van de 3e editie van de 'Nacht van de Literatuur', waarbij op 12 locaties schrijvers en dichters te zien en te horen waren. Het weer werkte mee en de organisatie had weer een boeiend programma neergezet, voor jong en oud publiek. Landelijk bekende, maar ook regionale auteurs zoals Bert Natter en Jolanda Oudijk gaven acte de présence.

In de Bibliotheek Eemland werd Herman Koch geïnterviewd door Tyche van Bommel en in de Mannenzaal wist Marjan Berk haar publiek te boeien met haar grappige en persoonlijke verhalen. In het KAdECafé was het volle bak met Lidewijde Paris en Thomas Verbogt, die net een nieuw boek heeft uitgebracht. Thomas Olde Heuvelt in Zandfoort a/d Eem en Eva Kelder op de Fietsboot wisten met name wat jonger publiek te trekken. Rodaan Al Galidi in de St. Aegtenkapel zette het publiek aan het denken met zijn vluchtelingenverhaal: 'De meest spirituele ervaring is oorlog. Dan leer je je pas hechten aan het leven.'

In het Eemcafé werd een literaire Pubquiz georganiseerd en in Stadsbrouwerij de Drie Ringen was er een mooi combinatieprogramma gepland met studenten en docenten van de HKU. Leerlingen van het Corderius College en dichter Menno Wigman vulden het programma op de Inspiratieboot en schrijfster Ellen Heijmerikx vertelde op de Vita Nova over haar jonge leven dat in het teken stond van het geloof en haar inspireerde tot haar boek 'Blinde wereld'.

Op alle locaties werd het programma verder omlijst met muzikale intermezzo's door lokaal talent. Al met al een bijzondere avond in het teken van de literatuur.

Eén van de auteurs vond het een 'een charmant, warm festival' juist door zijn kleinschaligheid en historische locaties. 'Wat is Amersfoort een prachtige stad, wat een ontdekking!'

De organisatie blikt dus tevreden terug en gaat op voor een 4e editie volgend jaar september!