• Met dit team heeft Huiswerk Hoogland het verschil gemaakt.

    Hans Maaskant

Weer 100% geslaagden bij Huiswerk Hoogland.

11-07-2016, 16:00 | Lezersnieuws | Hans Maaskant

Het was even spannend maar het is wéér gelukt: alle leerlingen die minstens een heel jaar begeleid zijn bij Huiswerk Hoogland, zijn geslaagd. Hier zitten ook al drie leerlingen bij die in januari in Hooglanderveen gestart zijn op de nieuwe locatie.

Veel leerlingen zijn uitgegroeid tot échte studenten, aldus Hans Maaskant van Huiswerk Hoogland. "Van harte gefeliciteerd Bram, Lieke, Jeroen, Josephine, Lisa, Tim, Wim, Nikky, Laurens, Stijn, Dianthe, Joost en Jesse! En laten we ook onze toppers Ries en Dorien niet vergeten die tijdens hun examenjaar ons team versterkt hebben en ook geslaagd zijn!"

Inmiddels is het al zes jaar achter elkaar gelukt! Daarom is Hans ook ook blij met zijn medewerkers, want dit doe je niet alleen. Hans geeft de reden aan: "Dit is geen toeval: een systeem waarbij leerlingen veel hulp en aandacht krijgen maakt het verschil. Leerlingen zijn bij Huiswerk Hoogland nooit een nummertje; we kennen ze goed en helpen ze op een positieve manier vooruit. Dit kost af en toe best veel moeite en energie, maar als je het samen doet en je krijgt er zoveel voor terug dan kan je maar één conclusie trekken: dit is de leukste baan die er is".

De ontwikkelingen staan niet stil, want Huiswerk Hoogland is fiks gegroeid in Hoogland en inmiddels ook uitgevlogen naar Hooglanderveen /Vathorst, bovendien verder geprofessionaliseerd over de jaren heen. "We bieden nu ook huiswerkbegeleiding voor basisschoolkinderen met de Basis, we bieden verschilende typen bijles en brugklascoaching. De MILS Leerstrategieën test is gewild bij startende leerlingen bij Huiswerk Hoogland.

De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn er al bij Huiswerk Hoogland, maar ook blijven er veel leerlingen, gezien de resultaten en ervaringen. Op die manier start je goed in het volgend schooljaar.

Voor ouders die twijfelen of huiswerkbegeleiding iets is voor hun kind, heeft Hans een advies:"Wacht niet te lang met het zoeken naar hulp. Het hoeft niet per se bij ons, maar vanaf halverwege het schooljaar wordt het steeds moeilijker het tij te keren, zowel in mentale als in praktische zin."