• Luisteraars en orkest Carel Kraayenhof

    Marjo Hummelink

Weergaloos concert Carel Kraayenhof in De Prodentfabriek

20-05-2017, 14:40 | Lezersnieuws | karin venverloo

Concert ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van Cheek2Cheek, toont de virtuositeit van deze bandeonist

Amersfoort, 19 mei 2017. Carel Kraayenhof, bekend als bandoneonist op het huwelijk van koning Willem Alexander en koningin Maxima in 2002, heeft met zijn orkest een uniek concert gegeven in de oude Prodentfabriek in Amersfoort. Cheek2Cheek organiseerde dit concert voor het 15-jarig jubileum van deze Amersfoortse school voor Argentijnse Tango. Wethouder Bertien Houwing onderstreepte in haar speecht het belang van cultuur in al zijn diversiteiten, voor de stad. Voor de beweging, als hobby en als sociale binding.

Argentijnse tangomuziek raakt en vervoert je. Carel Kraayenhof heeft met zijn bandoneon vele harten geraakt. In dit concert overtrof hij zichzelf en heeft met zijn Sexteto Canyengue de luisteraars en dansers in vervoering gebracht. De musici zelf vertelden na afloop het gevoel te hebben dat ze speelden in een salon in Buenos Aires, zoveel enthousiasme en applaus kregen zij terug van de aanwezigen. Speciaal voor dit concert was er een balzaal gecreëerd in De Prodentfabriek, de evenementlocatie in het hart van De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Cheek2Cheek is in mei 2002 opgericht door Karin Venverloo uit Leusden. Haar passie voor deze dans en een zeer ingrijpende persoonlijke ervaring heeft haar het roer doen omgooien; van communicatiemanager bij een groot softwarebedrijf naar eigenaar van een school voor Argentijnse Tango. Ze heeft haar hart gevolgd en nu, 15 jaar later, staat er een bruisende school met veel (oud)leerlingen die naast wekelijkse lessen volgen, met grote regelmaat in en buiten Amersfoort gaan dansen. Cheek2Cheek heeft een prachtige locatie: De Danswerkplaats in De Nieuwe Stad, waar dansers uit heel Nederland bijzonder graag komen dansen, oefenen en lessen.

Tango leeft!

Op zondag 18 juni kun je een mooie intense kennismaking met de Argentijnse Tango tijdens de Sensual Sunday volgen. Dit samenzijn in de dans, de afstemming met elkaar en met de muziek is een fijne besteding van de zondagmiddag en misschien wel de start van een prachtige nieuwe hobby. De inschrijvingen voor de Sensual Sunday zijn te vinden op de website van Cheek2Cheek.

Voor meer informatie is er de website: www.cheek2cheek.nl. Bellen: 033 4340351