• Crackerjacks start met Peanut Basketball

    A. van Wonderen

Wethouder Hans Buijtelaar opent Peanut Baskteball

09-02-2019, 19:18 | Lezersnieuws | Adrie

Op donderdag 7 februari opende Wethouder Hans Buijtelaar Peanut Basketball. Bij Peanut basketball leren kinderen spelenderwijs basketballen. “Wij kregen veel vragen van ouders met jonge kinderen. Daar konden wij tot voor kort niet aan voldoen, vanaf vandaag wel. De allerjongste basketballertjes uit Amersfoort hoeven niet meer te wachten totdat zij eindelijk 8 jaar geworden zijn. Kinderen kunnen vanaf vandaag al vanaf 5 jaar gaan basketballen.” aldus Adrie van Wonderen, secretaris van Crackerjacks. Er is veel belangstelling voor basketbal in Amersfoort. Dat bleek ook aan de opkomst. Ruim 20 kinderen namen deel aan eerste training van Peanut Basketball. “Fantastisch om al de blije koppies van de kinderen te zien.” vervolgt hij.   

“In 2018 is Crackerjacks uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar van Nederland. Dat komt door dit soort initiatieven. Crackerjacks is een ondernemende vereniging. Het initiatief om te starten met Peanut basketball speciaal voor de allerjongste kinderen van Amersfoort geeft maar weer eens aan hoe Crackerjacks verbonden is met de stad.” geeft wethouder Hans Buijtelaar aan.

Bij Peanut Basketball staan de STAR-waarden centraal. Kinderen willen graag spelen en successen beleven. Met Peanut Basketbal kan dat. De nadruk ligt op het complimenteren van gedrag en vaardigheden van kinderen. Deze succesbeleving maakt het spelletje leuk. Tijdens de oefeningen leren de deelnemers hoe zich volgens de STAR-waarden (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) kunnen gedragen.

Peanut Basketball wordt iedere donderdag tussen 16:00 – 17:00 uur aangeboden in Sporthal Zielhorst (aan de Trompetstraat in Amersfoort). De doelgroep voor Peanut basketball zijn kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. Je hoeft je vooraf niet in te schrijven. Peanut Basketball werkt met een strippenkaart. Hiermee blijft het lekker ongebonden voor de kinderen en ouders. Hebben de kinderen zin, dan kunnen zij komen. Hebben zij een keertje geen zin of tijd. Geen probleem. Dan komen zij een keertje niet. Kost het je geen strip. Gebruik je de strip gewoon de volgende keer. Lekker makkelijk. De strippenkaart (10 strippen - € 25) is te koop in Sporthal Zielhorst. Meer informatie: peanuts@crackerjacks.nl