• Editie 2016

    Fiets033
  • Editie 2016

    Fiets033
  • Editie 2016

    Fiets033

Wielrennen voor basisscholieren tijdens de 19e Amersfoort Groeistad Klassieker.

03-09-2017, 09:20 | Lezersnieuws | Fiets033

Met de 19e Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker wordt de gelegenheid geboden om de basisscholieren kennis te laten maken met de wielersport tijdens deze Amersfoortse klassieker met al zijn wielersfeer en sportieve ambiance.

Hou je van hard fietsen, heb je een fiets en wil jij het eens op een echte wielerbaan opnemen tegen je leeftijdsgenoten? Doe dan mee met het Wielrentoernooi (Dikke Banden Race) van Wielervereniging Eemland/Fiets033 i.s.m. de SRO Schoolsport.

Je kan meedoen met elke fiets. Een omafiets, Mountainbike, racefiets het maakt niet uit. De fiets moet wel technisch in orde zijn en wordt vooraf gecontroleerd of de remmen het doen en of alles goed vastzit. Een helm dragen is verplicht. Heb je geen helm dan kan je er een lenen van de Wielervereniging. Wie worden de nieuwe schoolkampioenen van 2017?

Aan deze wielerhappening zijn bovendien geen kosten aan verbonden!

Op zaterdag 16 september moet je 30 min voor de start melden in de kantine van WV Eemland. Hier krijg je een startnummer dat je op je shirt moet spelden.

We rijden eerst met elkaar een proefrondje zodat je weet hoe het parcours is.

Daarna starten we in 3 groepen. Jongens en meiden starten gelijk:

groep 3 en 4 start om 15.00 uur. Jullie rijden 1 ronde van 1500m.

groep 5 en 6 start om 15.15 uur. Jullie rijden 2 ronden van 1500m.

groep 7 en 8 start om 15.30 uur. Jullie rijden 3 ronden van 1500m.

Na de finish van de derde groep, worden de eerste drie geplaatsten per groep gehuldigd op een officieel podium en maken we een groepsfoto van alle deelnemers. Bovendien krijgt iedere deelnemer ook nog eens een mooie cap.

Zou je nu al willen wielrennen dan kan dat natuurlijk ook. Kom dan eens kijken en meedoen bij de trainingen. Kijk op onze website bij de jeugd en meld je aan voor een proeftraining. www.wveemland.nl

Meer info en inschrijven zie: https://www.wveemland.nl/wedstrijden-en-evenementen/wielrentoernooi-voor-basisscholieren-met-de-schoolsportkampioenschappen/