Winnaars Gedichtenwedstrijd op Rusthof bekend

25-05-2018, 17:17 | Lezersnieuws | L.

Het begin is gemaakt aan 'de week van de begraafplaats' met de onthulling van twee muurgedichten op begraafplaats Rusthof. Medewerker van Rusthof, Lisan van Hees en directeur Wilco Plaggenborg onthulde samen met Nynke Geertsma het gedicht van Max Bremer. Dit gedicht werd gekozen door onder andere jurylid Gerhard te Winkel en de medewerkers van Rusthof. Het gedicht is te zien op de muur bij de receptie. Ook de inzending van Marjolein Zegers-Hammer is verkozen en is in samenwerking met Nynke Geertsma van Stichting Muurpoezie op de muur gehangen van het rouwcentrum.

Van de 107 inzendingen zijn er 20 geselecteerd die een prachtige expositie vormen op de hoofdlaan. Het gezelschap van ongeveer 25 dichters en genodigden gingen op tournee langs de gedichten waar 3 dichters, waaronder de jongste deelnemer Charlotte van 13 jaar zelf hun gedicht mochten bevestigen. Ook het gedicht van medewerker Tom van Middelaar kreeg een ereplaats op de laan naast het gedicht van ex-buurvrouw Sylvia Snabel. Ze woonde in haar jeugd in het huis naast Rusthof en heeft er vele herinneringen aan.

Het streven is om de begraafplaats een gedenkpark te laten worden, waarin ruimte is voor kunst en cultuur. Vele nabestaanden kunnen gaan genieten van poezie en hier troost en inspiratie uithalen.

De onthulling van de gedichten vormt het begin van 'de week van de begraafplaats' 26 mei tot en met 3 juni met als thema 'tussen kunst en kist'.

De wedstrijd is georganiseerd door Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort in samenwerking met Stichting Muurpoezie. De jury bestaat uit medewerker Lisan van Hees, Nynke Geertsma en Gerhard te Winkel.