• Winterkost

    x
  • Winterkost

    x

Winterkost: hét jeugdtheaterfestival in De Lieve Vrouw in de kerstvakantie.

14-12-2017, 14:10 | Lezersnieuws | Ellen Löbker

Volop jeugdtheater en jeugdfilms in de kerstvakantie

Jeugdtheaterfestival Winterkost tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie serveert De Lieve Vrouw weer een grote portie Winterkost met een avontuurlijk jeugdtheaterprogramma en extra activiteiten voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Kom naar 'Lejo Kerstshow' (3+) met zijn wereldberoemde oogjes. Hij neemt natuurlijk al zijn vrienden mee, zelfs Rudolf het Rendier komt langs! Na de voorstelling mag iedereen Lejo-Kerst-oogjes maken. Ook het jaarlijkse kerstcircus van Circus Amersfoort komt traditiegetrouw langs met dit keer de voorstelling: 'Klikt' (5+). Een interactieve voorstelling waarin de artiesten je meevoeren naar een wereld die het puberbrein heet. Onbegrijpelijk, verrassend, speels, spannend en dwars. Er is zelfs vooraf een circusact in het café! Ontmoet daarnaast de dansende ontdekkingsreizigers tijdens 'IJspaleis' (5+) van Plan d- / Andreas Denk. Wat is er mooier dan de magie van een wereld waarin alles ijs is? Een dansvoorstelling met live muziek en sprookjesachtige animaties.

Toon en Kato willen Catherina graag verrassen op haar 90e verjaardag. Ze hebben een taart en een liedje, maar geen cadeau in 'Een buik van wol' (6+) van Theatergroep Fien. Óf dans en wiebel lekker mee met Rosanne en Susan bij 'Warme wiebel wintertenen' (2+). De leukste, mooiste, bekendste en minder bekende winterse peuter- en kleuterliedjes. Ze maken er een hartverwarmende voorstelling van.

Jeugdfilms tijdens de kerstvakantie

Liever naar de film? Dat kan ook! Tijdens de vakantie draaien iedere dag drie jeugdfilms, 'Rita en Krokodil' (2+) korte verhaaltjes over Rita en een altijd hongerige krokodil. Ze worden beste vrienden en beleven de grootste avonturen. 'De dieren uit het Hakkebakkebos' (AL) is voor de iets oudere jeugd over de avonturen van Klaas Klautermuis, Maarten bosmuis en Hazeman en hun vrienden. Een kleurrijke, muzikale stop-motion-animatie vol leuke liedjes. De wonderschone familiefilm 'Wonderstruck' is voor de jeugd vanaf 6 jaar. Een verhaal van twee dove kinderen, Rose en Ben, die op mysterieuze wijze elkaar ontmoeten.

Winterkost, De Lieve Vrouw in de kerstvakantie van za 23 december 2017 t/m zo 7 januari 2018. Voor meer info en kaarten www.lievevrouw.nl of 033 4226555. Bekijk ook het hele kerstprogramma op onze website.