• Het voorlopig ontwerp gezien vanaf Rubensstraat

    OOK Architecten

Woongroep Randenbroek presenteert gebouw Rubensstraat

15-04-2019, 19:25 | Lezersnieuws | Ruud

Woongroep Randenbroek heeft tijdens de inloopavond voor omwonenden op 10 april het voorlopig ontwerp gepresenteerd van het appartementencomplex dat de groep wil gaan bouwen tegenover de ijsbaan aan de Rubensstraat. Het ontwerp is ontwikkeld in samenspraak met architectenbureau OOK uit Amersfoort. In een reeks ontwerpsessies werd de basisopzet van de plattegronden bedacht waarbij er een maximale zicht-zon verhouding werd gevonden voor alle appartementen.

CPO-concept De bouw start vermoedelijk in december van dit jaar. Het gebouw wordt ontwikkeld volgens het CPO-concept (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dat wil zeggen dat een groep particulieren, zonder projectontwikkelaar maar met hulp van een architect en adviseurs, zelf een gebouw ontwikkelt naar eigen wensen en inzichten op basis van gemeenterichtlijnen.

Gasloos “De ambities zijn hoog”, zegt woordvoerder Ruud Koot. “Het wordt een statig gebouw met ruime loggia’s, hoge verdiepingen, grote ramen en een klimaatvriendelijk karakter. We gaan ‘gasloos’ zoals de gemeente heeft voorgeschreven en onze energie zoveel mogelijk zelf opwekken. Er komen zonnepanelen op het dak en er zal gebruik worden gemaakt van moderne warmtepompen. We zijn met de energieplannen nog in een oriënterend stadium maar duidelijk is nu al dat het om een forse investering zal gaan van tienduizenden euro’s extra per appartement. Daar staat tegenover dat we dan qua energie wel in hoge mate zelfvoorzienend zijn. Er wordt de komende maanden verder gewerkt aan het definitief ontwerp en de indeling van de afzonderlijke appartementen. Daarin is elke deelnemer vrij, wat CPO-bouwen ook zo aantrekkelijk maakt. De architect moet soms streng voor ons zijn om fouten te voorkomen, maar samen met OOK, de gemeente en externe adviseurs, spelen we het spel met elkaar goed en beseffen we allemaal dat het in zo’n project geven en nemen is.” Tijdens de inloopavond op 10 april waren er veel belangstellenden en ook nieuwe inschrijvingen voor de 4 appartementen die nog vrij zijn. Inschrijven kan ook op de website www.woongroep-randenbroek.nl.