• De Aandachtsmederij-oprichter Jet Poels

    Privébezit
  • Warmte en gezelligheid, dat vindt Jet Poels belangrijk

    Privébezit
  • Leerlingen in een yogahouding

    Privébezit

Yogaschool De Aandachtsmederij viert vijfjarig bestaan

12-10-2018, 08:52 | Lezersnieuws | Deborah

Een gezellige plek, waar bewust in kleine groepen yogales wordt gegeven, zodat iedereen gezien wordt. Waar je niet jong, fit, strak en slank hoeft te zijn, maar waar je mag zijn wie je bent. Dát is De Aandachtsmederij. In haar vijfjarig bestaan is deze Amersfoortse yogaschool uitgegroeid tot een flinke yogastudio, die verschillende soorten yoga en workshops aanbiedt.

 

“Ken je die glazen bollen uit een souvenirwinkel, waarin sneeuw rond dwarrelt als je ze schudt?,” vraagt Jet Poels, oprichter van De Aandachtsmederij. “Dit kun je vertalen naar het dagelijks leven. Aan de mensen die bij ons lessen, zie ik vaak dat hun dag vol is met allerlei dingen die aandacht vragen en moeten. In De Aandachtsmederij kun je al die zaken, die sneeuw, laten bezinken. Waardoor je dingen weer helder ziet en vooral: aan jezelf toekomt.”

 

Jet Poels verhuisde vijf jaar geleden naar Amersfoort, waar ze in het najaar van 2013 De Aandachtsmederij begon. Toen nog in een zaaltje in de Emmauskerk, tegenwoordig in een eigen sfeervolle studio in de Paulus Borstraat. “Dat verhaal met die glazen bol ken ik zelf natuurlijk ook,” bekent ze. “Voor mij is yoga een soort toverstokje om mijn volle hoofd weer rustig te krijgen. Door met aandacht te bewegen en bewust te worden van je ademhaling, ontstaat er vanzelf rust.” Bij die fysieke beweging is Jet niet de strenge docent die goed oplet of een voet wel op de juiste plek staat. “Als ik zie dat mensen ergens moeite mee hebben, help ik ze. Als ze een oefening niet kunnen doen, zoeken we samen naar een alternatief. Dat persoonlijke vind ik heel belangrijk. Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt.”

In De Aandachtsmederij worden Hatha-,Yin-, YinYang-,Senioren- en Easy- yoga gegeven. Daarnaast zijn er regelmatig cursussen en workshops.

Alle lessen vinden plaats in het oude Parochiehuis in de Paulus Borstraat 37. Vanwege het vijfjarig jubileum trakteert De Aandachtsmederij op korting: vijflessenkaart voor € 47,50 (i.p.v. € 70).

www.aandachtsmederij.nl/actie