• Zwaar weer voor Sportcomplex Amerena

    Gemeente Amersfoort

Zwaar weer voor Amersfoortse Sportcomplex Amerena

13-04-2017, 12:10 | Lezersnieuws | Fred Stam

"Horeca Amerena kan niet zonder subsidie. Gemeente, beheerder SRO en sportverenigingen hebben een exploitatieplan voor de horeca in het nieuwe zwembad/sporthal Amerena opgesteld. Nu al is duidelijk dat dit niet zonder subsidie kan."

Zo kopte AD/AC op 13 april 2017.

En dat is nog maar 1 onderdeel. Volgt er nog meer? Nog geen uur gesport en geen meter gezwommen en dan dit vooruitzicht. En wie gaat dat allemaal betalen?

Tarievenstructuur

Binnenkort zal ook duidelijk worden wat de tarieven voor de verenigingen en bezoekers/sporters worden.

Zwembad Amerena

De KNZB heeft geen NIEUWE plannen voor de komende jaren voor Amersfoort: "Eindhoven blijft tot en met 2024 dé zwemstad van Nederland. Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven blijft de thuisbasis voor het nationale topsportprogramma van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Het stadion is al jaren lang de nationale locatie voor topwedstrijdsport en talentontwikkeling voor het zwemmen en schoonspringen en een belangrijke accommodatie voor internationale zwemevenementen. Daarmee blijft Eindhoven de komende tien jaar dé zwemstad van Nederland."

Onlangs zijn er verdere verbintenissen aangegaan met InnoSportLab Tongelreep voor de wetenschappelijke ondersteuning voor het traject "tussen start en de keerpunten".

Voor het Olympisch traject tot 2020 Tokio, hebben we met de landelijke infrastructuur in twee Nationale Trainingscentra (Amsterdam en Eindhoven) en de vier Regionale Trainingscentra (Drachten, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven) onze doelstellingen gewaarborgd.Uitbreiding naar meer RTC's is nu niet aan de orde." Aldus KNZB.

"Horeca Amerena kan niet zonder subsidie" Bron AD/AC 13 april 2017

"Na twee jaar praten kwamen de partijen vandaag naar buiten met hun horecaplan voor Amerena, dat over driekwart jaar zijn deuren moet openen. Ondanks de lange voorbereidingstijd lijkt de horeca voorlopig niet op eigen benen te kunnen staan.

De belangrijkste conclusies: voor de komende drie jaar is 266.000 euro extra steun nodig, het centrale sportrestaurant moet elk jaar 17.000 euro huurondersteuning krijgen, SRO dient een vaste buurtsportcoach uit te lenen aan Amerena en voor de openingsfestiviteiten is nog geen budget.

Daarnaast is het nog onzeker of de verwachtingen over bezoekersaantallen, onderhoudskosten van het 27 miljoen kostende bad en opbrengsten van de parkeergarage de komende jaren zullen uitkomen. Dat kan tot nieuwe financiële tegenvallers leiden."