• Binnenplaats Observant

    www.denozem.com

Zwoele zomeravond brengt salsa op binnenplaats Observant

18-07-2019, 10:12 | Lezersnieuws | Floor

Op woensdag 31 juli gaat De Observant los met een open air latin-salsa avond. Een van de toppercussionisten van Europa, Nils Fischer, verzamelt speciaal voor deze avond de kern van zijn wervelende latinband Timbazo om zich heen met onder andere topzanger Nando Vanin uit Cali, Colombia.

Nils Fischer is een van de beste percussionisten van Europa. Hij tourt regelmatig internationaal met zijn eigen groepen CaboCubaJazz, Timbazo, met Nueva Manteca en vele anderen. Nils is inmiddels op meer dan zestig albums te horen en heeft gespeeld met muzikale legendes, zoals Giovanni Hidalgo, Pío Leiva, Orestes Vilató, Armando Peraza, Paquito D'Rivera en Chocolate Armenteros.

De band verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’ in een internationale topbezetting. Timbazo’s albums ¡Gracias Joe Cuba! en Rumberos a Montón deden de salsa wereld schudden op haar grondvesten en nu is de Observant aan de buurt - Is iedereen klaar voor een vrolijk tropisch dansfestijn?!

Vanaf 20:00 uur draait een dj zomerse salsa. Het optreden van Timbazo begint om 21:00 uur. Naast Nils en Nando bestaat de band deze avond uit percussionist Armando Vidal, trompettist
Alex Rodriguez, pianist Marc Bischoff en bassist Samuel Ruiz.

Ook op woensdag 21 augustus kan er gedanst worden op de binnenplaats van de Observant. Die avond treedt Conjunto Amsterdam op.