• Stadsgids Harald Ket verheugt zich op de Nachtwandelingen

    Amersfoortse Gidsen

Nachtwandeling 2019

21-11-2019, 20:45 | Lezersnieuws | Inge

Donkere dagen, duistere verhalen: laat je deze winter meevoeren langs de zwarte bladzijden van de stadsgeschiedenis. Vanaf 19 december organiseren de Amersfoortse Gidsen namelijk voor het 5e jaar de Nachtwandelingen, met dit jaar als thema: Dood en Verderf.

“Het is een heuse traditie geworden,” vertelt stadsgids en initiatiefnemer Harald Ket. “Toen we 5 jaar geleden begonnen, twijfelden we nog: zou er wel belangstelling zijn voor een tour met verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen? En wat voor mensen komen daar op af? Nou, dat hebben we inmiddels ontdekt: heel Amersfoort! Vorig jaar hadden we maar liefst 1000 deelnemers in totaal!”

Zijn er dan zoveel duistere verhalen over de stad te vertellen?
“Zeker,” aldus Harald. “Elk jaar verzinnen we een nieuw thema, en verzamelen het hele jaar door verhalen daarover. Dat is best lastig – we brengen veel tijd door in de stadsarchieven en spitten oude boeken door op zoek naar de mooiste en gruwelijkste verhalen. Dit jaar vertellen we over Dood en Verderf. Dus bijvoorbeeld over melaten, leprozen en klerelijers, maar ook over aansprekers, begrafenissen in vroeger tijden en volksgenezers.”

De tours starten om 20 uur op de hoek Smallepad / Eemhaven (bij de Koppelpoort), duren 2 uur en kosten € 10, inclusief warm pauzedrankje op een geheime locatie.

De start is op 19 december tijdens de Nacht van Amersfoort, en daarna volgen nog diverse avonden in de kerstvakantie.
Het aantal plekken per avond is beperkt, dus reserveer tijdig!
www.amersfoortsegidsen.nl/nacht  of 06-41259590