• Mijn vader met mij

    Mijn moeder

Hemelse Vaders en hun dochters

10-10-2019, 21:24 | Lezersnieuws | Kitty

Als Amersfoortse ben ik één van de schrijvers van het boek Hemelse Vaders en hun dochters. Het wordt uitgegeven door de uitgeverij Mooi Mens, onder redactie van Renate Diks. Hierin staan verhalen van vaders, geschreven door dochters.

Dochters en hun vaders, een bijzondere band. Na het overlijden is er het gemis, maar blijven de herinneringen. Ik heb mijn verhaal letterlijk gebasseerd op al deze herinneringen die na 23 jaar nog steeds mijn hoofd binnen flitsen als foto's. Foto's in beeld, maar ook in geur en gevoel. Herinneringen die troostend werken en die een gevoel van geborgenheid geven.

Twee citaten uit mijn verhaal:

"Mijn vader, voor mij de grote, stille, rustige aanwezige. Een stevige basis in mijn bestaan, bij wie ik tot rust kwam en bij wie ik kon zijn wie ik ben. Dat hij kon overlijden kon ik niet begrijpen, hij was in mijn ogen onoverwinnelijk."

"Klik… De geur van een nieuwe auto, waardoor ik aan pa denk wanneer ik met hem meeging als hij een nieuwe auto mocht uitkiezen. Auto’s interesseerden me niet, pa zijn aanwezigheid wel."

Op zondag 27 oktober is de boekpresentatie in Elst, Gelderland. 

Er is een website over dit bijzondere project:  https://www.hemelsevaders.com/