Zonnepanelen voor de Amersfoortse binnenstad

14-11-2019, 15:39 | Lezersnieuws | Nico

Zonnepanelen, niet altijd makkelijk … 

Zonnepanelen plaatsen is een mooie maatregel om je huis te verduurzamen. Maar niet iedereen kan of wil zelf zonnepanelen plaatsen. Zeker in de binnenstad van Amersfoort. De mogelijkheden zijn beperkt omdat het monumentale karakter van de binnenstad behouden moet blijven. Of het is gewoon veel gedoe. Een groep betrokken bewoners van de binnenstad heeft daarom “Zon op Amersfoort Coöperatie U.A.” opgericht. Deze staat voor het samen verduurzamen van de binnenstad. De eerste aandacht van de coöperatie gaat uit naar het plaatsen van zonnepanelen op daken in de buurt.

Eerste verduurzamingsproject komt eraan, met dank aan kindcentrum Vlinderslag

Met Stichting Meerkring, Openbaar Onderwijs Amersfoort, is afgesproken dat Zon op Amersfoort een zonnepanelen-installatie kan plaatsen de op een dak van kindcentrum Vlinderslag (voorheen o.a. De Vlindervallei). Vlinderslag is hier ook blij mee want een bijdrage leveren aan een schonere wereld voor de huidige maar zeker ook voor de generaties die volgen, is één van hun belangrijke opdrachten. De samenwerking met de coöperatie biedt hen de kans om een steentje bij te dragen aan duurzamere samenleving.

Hoe werkt het?

Door lid te worden van de coöperatie kan je deelnemen in het project Vlinderslag. De coöperatie verkoopt de opgewekte stroom aan een energiebedrijf. Het is een collectief project. Zon op Amersfoort doet dit volgens de zogeheten Postcoderoos-regeling. Deze regeling biedt belastingvoordelen aan de deelnemers door korting te geven op de energiebelasting. Wij richten ons met dit initiatief op bewoners van de binnenstad (postcode 3811) en van Kruiskamp (postcode 3814) waar Vlinderslag ligt. Deze regeling is postcodeafhankelijk, vandaar de naam. Zie ook

Voorlichtingsavond woensdag 27 november om 20:00u in de Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort

Er wordt tijdens de voorlichtingsavond uitgebreid informatie verstrekt. Hoe werkt de regeling? Hoe word je lid van ‘Zon op Amersfoort’? Wat zijn de voordelen, en wat zijn de risico’s? Je kunt die avond aangeven of je belangstelling hebt om mee te doen. Als je belangstelling toont, ben je tot niets verplicht. Dit is nog geheel vrijblijvend. In een later stadium wordt gevraagd of je definitief wilt deelnemen. Ook via www.zonopamersfoort.nl kan je informatie krijgen en belangstelling tonen.