Dossiers

Latjetrap

Latjetrap is een videorubriek van Intersport Van Dam, autorijschool Hufman en De Stad Amersfoort.nl. Voetballers van de Amersfoortse clubs gaan in deze competitie de strijd met elkaar aan.

Toekomst stadhuis

Het bestaande stadhuis van Amersfoort voldoet niet meer aan de gebruikswensen, heeft sterk verouderde installaties en is verre van energiezuinig. In dat licht is in 2017 besloten tot een sobere en doelmatige renovatie. Ook nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden.

Podcast: 'Stadhuisplein Amersfoort'

De podcast 'Stadhuisplein Amersfoort' is een samenwerking tussen DeStadAmersfoort.nl, RTV Utrecht en De Stadsbron. Journalisten van deze media becommentariëren in de podcast onderwerpen die de Amersfoortse politiek bezighouden. 

Keistadpatrouille

In de politieserie Keistadpatrouille gaat journalist Jeroen van der Veer namens De Stad Amersfoort mee op pad met de politie in Amersfoort. In dit dossier bundelen we de artikelen van deze serie.

Koningsdag 2019 in Amersfoort

Zaterdag 27 april 2019 is Amersfoort het stralende middelpunt van Koningsdag in Nederland. Koning Willem-Alexander komt die dag met zijn familie zijn verjaardag vieren in de Keistad. In dit dossier hebben we al onze publicaties over dit onderwerp gebundeld.

De strijd om het Beekdal

Machtspelletjes, een dubieuze ruil en een torenhoge inzet: de strijd om een groen Beekdal in Amersfoort is net het filmscript van een politieke thriller. Het project kostte de gemeente twintig miljoen euro en actievoerder Eduard Vosters tien jaar van zijn leven.

Afscheid van het Sportfondsenbad

Het Sportfondsenbad in Amersfoort is ruim tachtig jaar oud en wordt dit seizoen afgebroken. Documentair fotograaf Carla Kogelman heeft de laatste maanden diverse clubjes en activiteiten gevolgd. Op zoek naar de verhalen van het bad. In dit dossier zijn haar reportages gebundeld.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Vuurwerkrellen

Het was een onrustige jaarwisseling in De Koppel dit jaar. Politie werd bekogeld met vuurwerk en er waren rellen. De politie verrichtte tientallen aanhoudingen in de nieuwjaarsnacht. Na afloop kwam de kritiek, onder meer aan het adres van burgemeester Lucas Bolsius.

Dossier Vahstal

Fluister de naam van projectontwikkelaar Hans Vahstal op het stadhuis van Amersfoort en er gaat een siddering door de gangen. Al decennialang zijn er conflicten tussen Vahstal en de gemeente. Wie is de man achter de conflicten? Wat beweegt het gemeentebestuur?

Baby Rebel

De Amersfoortse baby Rebel is geboren met een zeldzame afwijking in haar hersenen, een hypothalamus hamartoom. Behandeling in Nederland bleek niet mogelijk, waarna de stichting Rebel for a Cause werd opgericht. Met als doel behandeling in het buitenland mogelijk te maken.

Onrust Ariaweg

Op de Ariaweg en in de omgeving daarvan is het de laatste tijd flink onrustig. Er zijn brandstichtingen en de onrust onder bewoners neemt toe. In dit dossier bundelen we onze artikelen over dit onderwerp.

Story Awards 2016

Donderdag 2 juni 2016 zijn in de St Aegtenkapel de winnaars van de verhalenwedstrijd 'Story Awards 2016' gehuldigd. Meer dan 80 scholieren van het lager en middelbaar onderwijs stuurden daarvoor hun inzendingen in. De winnende verhalen zijn in dit dossier terug te lezen.

Datalek Amersfoort

Door een fout van een ambtenaar kwamen persoonlijke gegevens van 1900 Amersfoorters op straat te liggen. De fout werd wekenlang verzwegen, alvorens die toch aan het licht kwam. In dit dossier hebben wij onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Vluchtelingencrisis

Door de grote vluchtelingenstroom richting de EU, heeft ook Amersfoort op verzoek van het COA de opvangcapaciteit vergroot.