Gezondheid ■ MeanderMC

Kerstdiner in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op Eerste Kerstdag 25 december kunnen mensen uit Amersfoort en omgeving aanschuiven aan het kerstdiner in Meander Medisch Centrum. Wie geen zin heeft om die avond alleen te eten, kan zich aanmelden voor het driegangen menu.

Aftrap voor smakelijke decemberactie

AMERSFOORT Voor de tweede keer organiseren de Vrienden van Meander een smakelijke decemberactie. Frank de Reij, CEO van Meander en burgemeester Mark Röell van Baarn verzorgden op 5 december samen de aftrap van de oliebollenactie door zelf oliebollen te verkopen.

Meander bouwt drukcabine voor zuurstoftherapie

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum is begonnen met de bouw van een kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie. In deze ruimte komt een hyperbare kamer voor behandeling van o.a. complexe wonden. In april 2019 gaat de kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie in bedrijf.

Natuur en groen op de Intensive Care

AMERSFOORT Op de afdeling Intensive Care van Meander Medisch Centrum is de spreek- en familiekamer sfeervol ingericht, die voorheen een wat kale en koele uitstraling had. In de spreekruimte vinden gesprekken plaats tussen de zorgverleners en familie van de patiënt.

Bomen in de Laan: groene winkelpassage in Meander

AMERSFOORT In de winkelpassage van de Laan in Meander Medisch Centrum zijn vier tropische bomen geplaatst. Het is een project dat de Vrienden van Meander heeft geadopteerd omdat het past in de groene uitstraling van het gebouw en het concept van Healing Environment.

Patiënten Meander enthousiast over nieuwe digitale voorlichting knieklachten

AMERSFOORT De afdeling Orthopedie van Meander Medisch Centrum is de afgelopen maanden een proef begonnen met het aanbieden van uitsluitend digitale informatie aan ongeveer 500 patiënten met knieklachten. Met behulp van filmpjes, 3d-animaties en vragenlijsten worden patiënten goed voorbereid op hun (mogelijke) operatie.

Samenwerking Meander en eerstelijns oncologie fysiotherapeuten

AMERSFOORT Fysiotherapeuten van de revalidatiegeneeskunde en oncologieverpleegkundigen van Meander Medisch Centrum gaan nauw samenwerken met eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Eemland. Doel: de kwaliteit van de revalidatiezorg van oncologische patiënten verbeteren en efficiënt gebruikmaken van elkaars expertise, scholing en ervaring.

Herstellen met een bedfiets

AMERSFOORT Dankzij de opbrengst van de Oliebollenactie van vorig jaar is een speciale bedfiets aangeschaft voor patiënten die lang in het ziekenhuis moeten verblijven. Deze patiënten, bijvoorbeeld op de afdeling longgeneeskunde, zijn niet fit genoeg om uit bed te komen. Hun conditie gaat zonder beweging sterk achteruit.

Hart&Vaatcafé over hartritmestoornissen

AMERSFOORT Patiëntenorganisatie Harteraad organiseert op donderdag 15 november samen met Meander Medisch Centrum in de Foyer van Meander een Hart&Vaatcafé met als thema ‘hartritmestoornissen’.

Hoge positie van Meander in AD Top 100 Ziekenhuizen

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft ook dit jaar weer een hoge positie in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. Op de lijst van topklinische ziekenhuizen staat Meander op nummer 2. Met deze positie en de hoge posities in de afgelopen jaren (o.a.

Informatiemarkt COPD in Meander

AMERSFOORT Woensdag 14 november is het Wereld COPD Dag. Mensen met COPD, hun naasten en geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de informatiemarkt in de Laan in Meander Medisch Centrum.

Registratie centraal tijdens Donorweek in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Vanaf 2020 komt een nieuwe donorwet die regelt dat iedereen vanaf 18 jaar in Nederland geregistreerd wordt in het Donorregister. Tijdens de Donorweek van 29 oktober tot en met 2 november staan in Meander Medisch Centrum deskundigen klaar voor iedereen die meer wil weten over registratie van zijn donorkeuze.

Landelijke themamiddag voor mensen met longkanker

AMERSFOORT Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland houdt samen met Meander Medisch Centrum en andere ziekenhuizen op zaterdag 3 november van 11.00 tot 16.30 uur een landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Ook dit jaar is de locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand.

Informatieavond hormoontherapie

AMERSFOORT De poliklinieken Oncologie en Mammacare van Meander Medisch Centrum organiseren op woensdag 14 november een informatieavond hormoontherapie voor borstkankerpatiënten die adjuvant of palliatief hormoontherapie (gaan) gebruiken.

Cliëntenraad Meander MC zoekt nieuwe leden

AMERSFOORT De Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum is vanwege het aftreden van twee leden op zoek naar nieuwe leden. De Cliëntenraad is een adviesorgaan dat de Raad van Bestuur van het ziekenhuis adviseert over onderwerpen die het belang van patiënten direct raken.

Pagina's