Gezondheid ■ MeanderMC

Meander bouwt nieuw OK-complex in Amersfoort

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum gaat aan de achterzijde van het gebouw aan de Maatweg in Amersfoort een nieuw OK-complex bouwen dat bestaat uit vier operatiekamers en een afdeling voor dagbehandeling. Het nieuwe OK-complex komt in de vleugel waarin voorheen SymforaMeander was gehuisvest.

Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

AMERSFOORT Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.

Roze lintje 2019 voor borstkankerzorg Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft ook in 2019 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij opnieuw beloond met het roze lintje.

Astrid Posthouwer nieuw lid Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT De Raad van Toezicht van Meander Medisch Centrum heeft Astrid Posthouwer benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Astrid Posthouwer (47) is momenteel divisiemanager Heelkundige Specialismen bij het UMC Utrecht en was voorheen werkzaam bij Ernst & Young, VisionClinics en Bergman Clinics.

Eten in Meander, meer dan lekker!

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum zet grote stappen op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Het Amersfoortse ziekenhuis combineert twee bestaande maaltijdconcepten tot een nieuw totaalaanbod: Proef!. Daarmee is Meander in staat om al haar patiëntgroepen op maat te bedienen.

Terrein Meander vanaf 1 augustus rookvrij

AMERSFOORT Per 1 augustus is ook de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij. Alle rookabri’s verdwijnen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd. Het terrein in Baarn wordt volledig rookvrij. In Amersfoort willen we overlast van rokers aan de Maatweg voorkomen.

Meander neemt bedfiets en panelen op dagbehandeling oncologie in gebruik

AMERSFOORT Vrienden van Meander heeft twee mooie projecten afgerond: de aanschaf van een bedfiets en de aankleding van de dagbehandeling oncologie. Daar zijn tien bijzondere raampanelen geplaatst met grote natuurfoto’s uit de omgeving van Amersfoort.

Kinderafdeling Meander ontvangt eerste Fuusje en babynestje

AMERSFOORT Ambassadeur Tatum van de Vrienden van Meander heeft het eerste babynestje (comfynest) en Fuusje gebracht op de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum. Fuusjes vrolijken de infuuspaal van zieke kinderen op met spelletjes, uitdagende vragen en een kleurplaat.

Open Dag in Meander: een nieuwe kijk op beter

AMERSFOORT Op zaterdag 22 juni zet Meander Medisch Centrum de deuren open voor iedereen die benieuwd is naar de laatste medische ontwikkelingen of een keer een kijkje wil nemen achter de schermen van het ziekenhuis.

Informatiemiddag over MPN-ziekten

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie MPN Stichting organiseren op zaterdag 1 juni 2019 een informatiemiddag over de MPN-ziekten.

Meander opent grootste kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie

AMERSFOORT Vanaf maandag 6 mei beschikt Meander Medisch Centrum in Amersfoort over een speciale drukcabine voor behandeling van o.a. complexe wonden met hyperbare zuurstoftherapie. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben veel baat bij deze behandeling.

Tandarts Spoedpraktijk in Meander

AMERSFOORT Sinds begin april huurt de Tandarts Spoedpraktijk (TSP) ruimte in Meander Medisch Centrum voor spoedeisende tandheelkunde bij de poli Kaakchirurgie. Denk bijvoorbeeld aan ernstige pijnklachten of problemen met gebit of kaak na een ongeval. De tandartskamer wordt gebruikt van vrijdag 14.00 uur tot maandag 07.00 uur.

Start meting patiënttevredenheid

AMERSFOORT Deze maand begint Meander met het patiënttevredenheidsonderzoek PREM: Patient Reported Experience Measurement. Dit doorlopende onderzoek vindt plaats onder patiënten die in ons ziekenhuis waren opgenomen of de polikliniek, een functieafdeling of de dagbehandeling hebben bezocht.

Cliëntenraad Meander zoekt nieuwe voorzitter

AMERSFOORT De Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum behartigt de belangen van patiënten, hun familie en bezoekers. Vanwege het vertrek van de voorzitter is de Cliëntenraad (CR) op zoek naar een enthousiast lid die tevens de rol van voorzitter gaat bekleden.

Samenwerkingsovereenkomst eerstelijns fysiotherapeuten en Stroke Service Eemland

AMERSFOORT Om de zorg voor patiënten met een beroerte in de regio Eemland zo goed mogelijk te organiseren, werken Meander Medisch Centrum, revalidatiecentra, verpleeghuizen samen in de Stroke Service Eemland.

Pagina's