Gezondheid ■ MeanderMC

Landelijke themamiddag voor mensen met longkanker

AMERSFOORT Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland houdt samen met Meander Medisch Centrum en andere ziekenhuizen op zaterdag 3 november van 11.00 tot 16.30 uur een landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Ook dit jaar is de locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand.

Informatieavond hormoontherapie

AMERSFOORT De poliklinieken Oncologie en Mammacare van Meander Medisch Centrum organiseren op woensdag 14 november een informatieavond hormoontherapie voor borstkankerpatiënten die adjuvant of palliatief hormoontherapie (gaan) gebruiken.

Cliëntenraad Meander MC zoekt nieuwe leden

AMERSFOORT De Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum is vanwege het aftreden van twee leden op zoek naar nieuwe leden. De Cliëntenraad is een adviesorgaan dat de Raad van Bestuur van het ziekenhuis adviseert over onderwerpen die het belang van patiënten direct raken.

Bouwsteentjes en snacks van de toekomst in Meander

AMERSFOORT Woensdag 19 september is de Dag van de diëtist. Deze dag wil de afdeling Diëtetiek in Meander Medisch Centrum niet voorbij laten gaan. Alle opgenomen patiënten worden getrakteerd op een bouwsteentje. Dit is een klein gebakje met extra eiwit wat helpt om het herstel te kunnen bevorderen.

Dakterras kinderafdeling Meander aangekleed met kindertekeningen

AMERSFOORT Op het dakterras van de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum zijn bijzondere doeken opgehangen. De doeken zijn gemaakt door kinderen van basisschool De Biezen in Hoogland. Zij hadden tijdens de Hooglandse Wintersferen de wens geuit om iets leuks te verzinnen voor de zieke kinderen.

Inloopmiddag poli Urologie op 28 september

AMERSFOORT Wat doet een uroloog en met wat voor klachten kun je bij deze specialist terecht? Wat voor onderzoeken worden er gedaan op de polikliniek Urologie en hoe zien de apparaten eruit? Dit soort vragen en meer staan centraal op de inloopmiddag op de polikliniek Urologie in Meander Medisch Centrum op vrijdag 28 september.

Meander biedt telezorg voor zwangeren aan

AMERSFOORT Voor zwangere vrouwen met een (hoog) risico op zwangerschapscomplicaties biedt Meander Medisch Centrum in een aantal gevallen thuismonitoring aan, ook wel thuisopname voor zwangeren genoemd. Sinds kort wordt voor deze vorm van telezorg gebruik gemaakt van een nieuw systeem: Sense4Baby.

Sneller herstel na operatie door e-Health-programma

AMERSFOORT Patiënten die na een operatie gebruikmaken van de e-Health toepassing ‘Ikherstel’, herstellen gemiddeld vijf dagen sneller na een ingreep dan patiënten die hier geen gebruik van maken.

Roze lintje 2018 voor patiëntgerichte borstkankerzorg Meander

Meander Medisch Centrum Meander Medisch Centrum heeft ook in 2018 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Het ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom is het beloond met het roze lintje.

Voorlichtingsavond in Meander over prostaatkanker

AMERSFOORT - Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar.

Ketenzorg voor Shared Care Parkinsonrevalidatie LSVT-BIG

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum initieert ‘Shared Care’ ketenzorg voor patiënten met Parkinson in de regio Eemland. Parkinsonpatiënten konden al sinds 2015 in Meander Medisch Centrum terecht voor de revalidatiebehandeling LSVT-BIG, die hen leert om ‘groter’ te bewegen. De vraag naar deze therapievorm is enorm gegroeid.

Vrienden van Meander ontvangt opbrengst ‘Een bundel Cactus'

AMERSFOORT - Een half jaar na het uitkomen van ‘Een Bundel Cactus’, met daarin columns van de in 2017 overleden columnist Harry Hamstra, heeft de Vrienden van Meander een mooi geldbedrag ontvangen. De bundel, die in nauw overleg met de naaste familie van Harry is uitgegeven, heeft tot nu toe een meeropbrengst opgeleverd van € 2800.-

Mini-Tesla voor kinderafdeling Meander

AMERSFOORT Sinds 4 mei kunnen kinderen die in Meander Medisch Centrum verblijven rondrijden in een kleine elektrische auto. De kinderafdeling heeft dit cadeau, een mini-Tesla, in ontvangst genomen. De auto kan kinderen afleiding bieden en de patiëntjes van de kinderafdeling naar de operatieafdeling rijden.

Moederdagactie: koop een cadeau en steun afdeling Moeder&Kind

AMERSFOORT De winkeliers in Meander Medisch Centrum en de Vrienden van Meander organiseren dit jaar voor het eerst een unieke actie voor Moederdag. 

Koninklijke onderscheiding voor reumatologe Van Albada van Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op donderdag 26 april is mevrouw Iet van Albada - Kuipers, reumatologe van het Meander Medisch Centrum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Mw. Van Albada startte in 1987 haar werkzaamheden in het toenmalige St. Elisabeth Ziekenhuis, als enige reumatoloog in Amersfoort.

Pagina's