Gezondheid ■ MeanderMC

Eten in Meander, meer dan lekker!

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum zet grote stappen op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Het Amersfoortse ziekenhuis combineert twee bestaande maaltijdconcepten tot een nieuw totaalaanbod: Proef!. Daarmee is Meander in staat om al haar patiëntgroepen op maat te bedienen.

Terrein Meander vanaf 1 augustus rookvrij

AMERSFOORT Per 1 augustus is ook de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij. Alle rookabri’s verdwijnen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd. Het terrein in Baarn wordt volledig rookvrij. In Amersfoort willen we overlast van rokers aan de Maatweg voorkomen.

Meander neemt bedfiets en panelen op dagbehandeling oncologie in gebruik

AMERSFOORT Vrienden van Meander heeft twee mooie projecten afgerond: de aanschaf van een bedfiets en de aankleding van de dagbehandeling oncologie. Daar zijn tien bijzondere raampanelen geplaatst met grote natuurfoto’s uit de omgeving van Amersfoort.

Kinderafdeling Meander ontvangt eerste Fuusje en babynestje

AMERSFOORT Ambassadeur Tatum van de Vrienden van Meander heeft het eerste babynestje (comfynest) en Fuusje gebracht op de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum. Fuusjes vrolijken de infuuspaal van zieke kinderen op met spelletjes, uitdagende vragen en een kleurplaat.

Open Dag in Meander: een nieuwe kijk op beter

AMERSFOORT Op zaterdag 22 juni zet Meander Medisch Centrum de deuren open voor iedereen die benieuwd is naar de laatste medische ontwikkelingen of een keer een kijkje wil nemen achter de schermen van het ziekenhuis.

Informatiemiddag over MPN-ziekten

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie MPN Stichting organiseren op zaterdag 1 juni 2019 een informatiemiddag over de MPN-ziekten.

Meander opent grootste kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie

AMERSFOORT Vanaf maandag 6 mei beschikt Meander Medisch Centrum in Amersfoort over een speciale drukcabine voor behandeling van o.a. complexe wonden met hyperbare zuurstoftherapie. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben veel baat bij deze behandeling.

Tandarts Spoedpraktijk in Meander

AMERSFOORT Sinds begin april huurt de Tandarts Spoedpraktijk (TSP) ruimte in Meander Medisch Centrum voor spoedeisende tandheelkunde bij de poli Kaakchirurgie. Denk bijvoorbeeld aan ernstige pijnklachten of problemen met gebit of kaak na een ongeval. De tandartskamer wordt gebruikt van vrijdag 14.00 uur tot maandag 07.00 uur.

Start meting patiënttevredenheid

AMERSFOORT Deze maand begint Meander met het patiënttevredenheidsonderzoek PREM: Patient Reported Experience Measurement. Dit doorlopende onderzoek vindt plaats onder patiënten die in ons ziekenhuis waren opgenomen of de polikliniek, een functieafdeling of de dagbehandeling hebben bezocht.

Cliëntenraad Meander zoekt nieuwe voorzitter

AMERSFOORT De Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum behartigt de belangen van patiënten, hun familie en bezoekers. Vanwege het vertrek van de voorzitter is de Cliëntenraad (CR) op zoek naar een enthousiast lid die tevens de rol van voorzitter gaat bekleden.

Samenwerkingsovereenkomst eerstelijns fysiotherapeuten en Stroke Service Eemland

AMERSFOORT Om de zorg voor patiënten met een beroerte in de regio Eemland zo goed mogelijk te organiseren, werken Meander Medisch Centrum, revalidatiecentra, verpleeghuizen samen in de Stroke Service Eemland.

Start verbouwing Dermatologie voor Mohs' chirurgie

AMERSFOORT Deze week is de verbouwing begonnen van de poli Dermatologie. De poli wordt verbouwd om vanaf mei Mohs' chirurgie in Meander te kunnen aanbieden.

Meander neemt nieuwe operatierobot in gebruik

AMERSFOORT Chirurg Ivo Broeders en operatieassistent Perla Doornbos namen afgelopen week samen met hun operatieteam de nieuwe Da Vinci robot in gebruik tijdens een maagoperatie. Chirurgen kunnen dankzij de operatierobot bepaalde aandoeningen zeer nauwkeurig opereren.

Dag van de slaap: kom langs bij Meander Slaap Waak!

AMERSFOORT Vrijdag 15 maart is de internationale dag van de slaap. Slaapt u slecht of wilt u alles weten over slaapstoornissen? Kom dan op vrijdag 15 maart naar de informatiestand van Meander Slaap Waak in de Laan van Meander Medisch Centrum. 

Meander viert eerste lustrum: vijf jaar aan de Maatweg

AMERSFOORT Eind 2013 verhuisde Meander Medisch Centrum vanuit de locaties Sint Elisabeth en de Lichtenberg naar een nieuw ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. In juni 2014 werd het ziekenhuis officieel geopend. Dit jaar viert Meander daarom het eerste lustrum: vijf jaar aan de Maatweg.

Pagina's