Gezondheid ■ MeanderMC

Vrolijke junglewereld geeft kinderen afleiding voorafgaand aan operatie

AMERSFOORT Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Meander Medisch Centrum probeert in het operatiekamercomplex spanning weg te nemen door het creëren van een kindvriendelijke omgeving.

Meerdere jaren aan de top

AMERSFOORT Voor het derde jaar op rij behoort Meander Medisch Centrum tot de top 5 van topklinische ziekenhuizen in de AD Top 100. Vorig jaar stond Meander op nummer 2, in 2017 op nummer 3. Dit jaar staat Meander op de vijfde plaats.

Mammacentrum in Meander

AMERSFOORT In 2020 krijgt Meander Medisch Centrum een speciale kliniek voor vrouwen met borstkanker of een aandoening aan hun borst. Ze worden hier onderzocht en krijgen doorgaans binnen een dag de diagnose. In dit nieuwe mammacentrum zitten alle specialismen die betrokken zijn bij de behandeling van borstkanker bij elkaar.

Dag van Gedenken in Meander

AMERSFOORT Op vrijdag 1 november is de Dag van Gedenken. Van 11 tot 18 uur is er voor iedereen de mogelijkheid om in het ziekenhuis iemand te gedenken die het afgelopen jaar overleden is.

Spoedeisende Hulp Meander in RTL serie

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum is binnenkort te zien in het tv-programma Team Spoedeisende Hulp. In het tweede seizoen van deze serie, die vanaf 31 oktober op RTL 5 te zien is, krijgt de kijker een beeld van de dagelijkse hectiek op de Spoedeisende Hulp.

Donorweek in Meander: alles over de nieuwe Donorwet en Donorregister

AMERSFOORT Op 1 juli 2020 wijzigt de Donorwet. Vanaf die datum komt iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder in het Donorregister te staan. Wie geen keuze invult, wordt geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen orgaan- en/of weefseldonatie. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober is het Donorweek.

Meander zet grote stappen in Parkinsonrevalidatie

AMERSFOORT Een korte intensieve training voor patiënten met Parkinson leidt al na vier weken tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. Dat blijkt uit onderzoek van Meander Medisch Centrum dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Landelijke Dag Longkanker in Meander op 2 november

AMERSFOORT Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag Longkanker voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uur en vindt plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand.

Meander stopt samen met vijf regionale ziekenhuizen met keurmerken

AMERSFOORT Per 1 oktober stoppen zes regionale ziekenhuizen met het voeren van keurmerken. De keurmerken zeggen steeds minder over de kwaliteit van zorg, terwijl ze wel tijd en vaak geld kosten om ze aan te vragen. Die kunnen de artsen en verpleegkundigen beter aan directe zorg voor patiënten besteden.

Meander en Amersfoort werken samen aan duurzame stad

AMERSFOORT Op 25 september tekenden bestuursvoorzitter Frank de Reij van Meander Medisch Centrum en wethouder Duurzaamheid Astrid Janssen van de gemeente Amersfoort de regionale samenwerkingsovereenkomst Utrecht voor de Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een gezonde toekomst’, een overeenkomst waarin concrete maatregelen staan die bijdragen aan ee

Podcastserie over bijzondere momenten in Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum lanceert op 20 september een unieke serie podcasts waarin twaalf medewerkers van het ziekenhuis vertellen over bijzondere, betekenisvolle momenten in hun werk. De podcasts zijn een primeur voor Meander; niet eerder koos het ziekenhuis voor deze manier om verhalen uit de zorg te delen.

Wetenschapsdag in Meander

AMERSFOORT Op zaterdag 5 oktober opent Meander Medisch Centrum haar deuren voor jong en oud tijdens het Nationale Weekend van de Wetenschap. Als topklinisch ziekenhuis geeft Meander voor de eerste keer een leerzaam kijkje achter de schermen van wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis.

Mohs-chirurgie in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op de poli Dermatologie in Meander Medisch Centrum kunnen patiënten terecht voor Mohs micrografische chirurgie (kortweg Mohs-chirurgie). Mohs-chirurgie is een patiëntvriendelijke chirurgische methode die de grootste kans geeft op een tumorvrij resultaat en tegelijkertijd een zo klein mogelijke operatiewond.

Meander bouwt nieuw OK-complex in Amersfoort

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum gaat aan de achterzijde van het gebouw aan de Maatweg in Amersfoort een nieuw OK-complex bouwen dat bestaat uit vier operatiekamers en een afdeling voor dagbehandeling. Het nieuwe OK-complex komt in de vleugel waarin voorheen SymforaMeander was gehuisvest.

Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

AMERSFOORT Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.

Pagina's