Gezondheid ■ MeanderMC

Meander zet grote stappen in Parkinsonrevalidatie

AMERSFOORT Een korte intensieve training voor patiënten met Parkinson leidt al na vier weken tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. Dat blijkt uit onderzoek van Meander Medisch Centrum dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Landelijke Dag Longkanker in Meander op 2 november

AMERSFOORT Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag Longkanker voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uur en vindt plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand.

Meander stopt samen met vijf regionale ziekenhuizen met keurmerken

AMERSFOORT Per 1 oktober stoppen zes regionale ziekenhuizen met het voeren van keurmerken. De keurmerken zeggen steeds minder over de kwaliteit van zorg, terwijl ze wel tijd en vaak geld kosten om ze aan te vragen. Die kunnen de artsen en verpleegkundigen beter aan directe zorg voor patiënten besteden.

Meander en Amersfoort werken samen aan duurzame stad

AMERSFOORT Op 25 september tekenden bestuursvoorzitter Frank de Reij van Meander Medisch Centrum en wethouder Duurzaamheid Astrid Janssen van de gemeente Amersfoort de regionale samenwerkingsovereenkomst Utrecht voor de Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een gezonde toekomst’, een overeenkomst waarin concrete maatregelen staan die bijdragen aan ee

Podcastserie over bijzondere momenten in Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum lanceert op 20 september een unieke serie podcasts waarin twaalf medewerkers van het ziekenhuis vertellen over bijzondere, betekenisvolle momenten in hun werk. De podcasts zijn een primeur voor Meander; niet eerder koos het ziekenhuis voor deze manier om verhalen uit de zorg te delen.

Wetenschapsdag in Meander

AMERSFOORT Op zaterdag 5 oktober opent Meander Medisch Centrum haar deuren voor jong en oud tijdens het Nationale Weekend van de Wetenschap. Als topklinisch ziekenhuis geeft Meander voor de eerste keer een leerzaam kijkje achter de schermen van wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis.

Mohs-chirurgie in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op de poli Dermatologie in Meander Medisch Centrum kunnen patiënten terecht voor Mohs micrografische chirurgie (kortweg Mohs-chirurgie). Mohs-chirurgie is een patiëntvriendelijke chirurgische methode die de grootste kans geeft op een tumorvrij resultaat en tegelijkertijd een zo klein mogelijke operatiewond.

Meander bouwt nieuw OK-complex in Amersfoort

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum gaat aan de achterzijde van het gebouw aan de Maatweg in Amersfoort een nieuw OK-complex bouwen dat bestaat uit vier operatiekamers en een afdeling voor dagbehandeling. Het nieuwe OK-complex komt in de vleugel waarin voorheen SymforaMeander was gehuisvest.

Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

AMERSFOORT Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.

Roze lintje 2019 voor borstkankerzorg Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft ook in 2019 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij opnieuw beloond met het roze lintje.

Astrid Posthouwer nieuw lid Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT De Raad van Toezicht van Meander Medisch Centrum heeft Astrid Posthouwer benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Astrid Posthouwer (47) is momenteel divisiemanager Heelkundige Specialismen bij het UMC Utrecht en was voorheen werkzaam bij Ernst & Young, VisionClinics en Bergman Clinics.

Eten in Meander, meer dan lekker!

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum zet grote stappen op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Het Amersfoortse ziekenhuis combineert twee bestaande maaltijdconcepten tot een nieuw totaalaanbod: Proef!. Daarmee is Meander in staat om al haar patiëntgroepen op maat te bedienen.

Terrein Meander vanaf 1 augustus rookvrij

AMERSFOORT Per 1 augustus is ook de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij. Alle rookabri’s verdwijnen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd. Het terrein in Baarn wordt volledig rookvrij. In Amersfoort willen we overlast van rokers aan de Maatweg voorkomen.

Meander neemt bedfiets en panelen op dagbehandeling oncologie in gebruik

AMERSFOORT Vrienden van Meander heeft twee mooie projecten afgerond: de aanschaf van een bedfiets en de aankleding van de dagbehandeling oncologie. Daar zijn tien bijzondere raampanelen geplaatst met grote natuurfoto’s uit de omgeving van Amersfoort.

Kinderafdeling Meander ontvangt eerste Fuusje en babynestje

AMERSFOORT Ambassadeur Tatum van de Vrienden van Meander heeft het eerste babynestje (comfynest) en Fuusje gebracht op de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum. Fuusjes vrolijken de infuuspaal van zieke kinderen op met spelletjes, uitdagende vragen en een kleurplaat.

Pagina's