Koningsdag nieuws

AMERSFOORT De horeca-actie op het Eemplein gericht op duurzaamheid tijdens Koningsnacht en Koningsdag heeft 3.143,08 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor het in Amersfoort gevestigde Ronald McDonald Kinderfonds. Directeur Renate Westerlaken nam donderdag de cheque in ontvangst uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.
AMERSFOORT Gemeente Amersfoort heeft een toegankelijkheidscertificaat gekregen vanwege de toegankelijkheid van Koningsdag in Amersfoort.
Advertorial
AMERSFOORT Medisch Centrum Heideweg is een nieuwe specialisatie rijker. Optometrist Mark Bril heeft hier zijn praktijk per 16 september geopend. Hij wil...
AMERSFOORT De gemeente Amersfoort wijst fietseigenaren die sinds Koningsdag hun rijwiel kwijt zijn, op een fietsparkeerplaats aan de Gaslaan.
AMERSFOORT Koningsdag is inmiddels al even voorbij en dat de veiligheid op die dag een belangrijk aandachtspunt was voor de hulpdiensten is ook bekend. Politievlogger Jan-Willem geeft nu, een week later, een mooi inkijkje in de voorbereidingen op de feestelijke dag. Samen met de speurhond ging hij op zoek naar explosieven.
Advertorial
AMERSFOORT Het begon ooit met een folder die door de brievenbus viel. Een folder over cursussen van Zen.nl. ,,Dat klonk ons toen goed in de oren: een...
AMERSFOORT Een foto van koningin Maxima en de negenjarige Sarah haalde vrijwel alle media en nog altijd geniet de familie Geluk na van Koningsdag 2019. De kus en knuffel van Maxima bleken te zijn vastgelegd. De beelden werden zelfs getoond in het buitenland. ,,We waren vooral onder de indruk van Maxima als persoon."
AMERSFOORT De dag vloog voorbij, maar staat bij veel Amersfoorters in het geheugen gegrift. De stad was gastheer van Koningsdag 2019 en liet zien deze rol perfect te kunnen vervullen. Burgemeester Bolsius blikt tevreden terug.
Advertorial
AMERSFOORT Het concept is beresterk en beregezellig. Dat is De Beren. Bijna vier jaar heeft een van haar 38 vestigingen het Eemplein in haar greep. ,,Deze...
AMERSFOORT ,,Wie het spreekwoord heeft bedacht van de ezel en de steen is nog nooit in de Keistad geweest. Want tegen deze steen wil je je wel heel vaak stoten!" Met deze kwinkslag bedankte koning Willem-Alexander Amersfoort en de acht omliggende gemeenten voor de ontvangst van hem en zijn familie. 
AMERSFOORT Het Eemplein in Amersfoort staat al vol met mensen die wachten op de komst van de Koninklijke familie. Het Eemplein is het eindpunt van de route. Na de komst van de Koninklijke familie is er een afterparty met onder andere Maan en Jan Smit.
AMERSFOORT (ANP) Koningin Máxima draagt tijdens de viering van Koningsdag in Amersfoort een zandkleurige linnen broekrok en top met oranje geborduurde bloemen. Het modehuis Natan ontwierp de kleding speciaal voor Máxima. Daarbij draagt ze een schuine hoed van hoedenmaakster Fabienne Delvigne, die geregeld hoeden ontwerpt voor de vorstin.