Maatschappelijk

AMERSFOORT Amersfoort heeft er een nieuwe manier bij om schulden op te lossen: Stadsring51 gaat saneringskredieten aanbieden. De teller van het fonds staat momenteel op 400.000 euro en is mogelijk gemaakt door de bijdragen van Rabobank Amersfoort Eemland, Menzis, de Parochiële Caritas Instelling Amersfoort, Sociaal Fonds Amersfoort en gemeente...
AMERSFOORT (ANP) De KLM annuleerde vorig jaar op het laatste moment de tickets van de Armeense asielkinderen Lili en Howick. Die zouden in september op gezag van de rechter worden teruggestuurd, maar de KLM zette een streep door die reisplannen, bevestigt de luchtvaartmaatschappij berichtgeving in De Telegraaf.
Advertorial
AMERSFOORT Staat een professionele bedrijfsvideo al langer op jouw verlanglijstje? December is de maand waarin wensen in vervulling gaan. BDU Media...
AMERSFOORT De kerstperiode staat in het teken van lekker eten en cadeautjes. Maar wat als daar geen geld voor is? Amersfoorters Annemiek Gras en Daphne Hoogma willen deze kerst vijftig gezinnen blij maken met een kerstpakket.
AMERSFOORT De bekende Nederlandse rapper Boef heeft vandaag in Amersfoort voor Sinterklaas gespeeld. Hij deelde kadootjes uit aan de kinderen in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort.
Advertorial
AMERSFOORT Voor de persoonlijke en sfeervolle inrichting van je huis of werkomgeving zijn goede materialen vanzelfsprekend. Bij Binnenspecialist Van den...
AMERSFOORT Stichting Sinterklaas Kapoentje heeft een drukke tijd achter de rug, met alle voorbereidingen richting pakjesavond. De Stichting zet zich in om de kinderen van minder bedeelde ouders van cadeautjes te voorzien en zo voor een geslaagde sinterklaasavond te zorgen. 
AMERSFOORT Niemand kan er straks meer omheen dat Station Amersfoort een naamswijziging ondergaat. Donderdag is begonnen om de borden met daarop 'Amersfoort' te vervangen voor 'Amersfoort Centraal'. Ook is op het hoofdstation van de gemeente de naam op de gevel gewijzigd.  
Advertorial
AMERSFOORT Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter...
AMERSFOORT De herbouw van de boerderij aan de Hogesteeg is gestart. Er is gezocht naar een horecaondernemer en een zorginstelling die samen de horeca konden gaan runnen. Vincent de Vries (eigenaar van DimS Eten en Drinken in Hooglanderveen) en zorginstelling Careander gaan vanaf de zomer 2020 samen aan het werk aan de Hogesteeg.
AMERSFOORT De Kledingbank opende maandagmiddag de deuren voor cliënten van onder meer Indebuurt033, de Voedselbank, het Geldloket en Kwintes. Tijdens deze middag mochten zij een warme winterjas uitzoeken. Deze jassen waren ingezameld door een aantal Amersfoortse bedrijven in samenwerking met Matchpoint Amersfoort.
AMERSFOORT Een kringloopwinkel, een sportschool en een zorginstelling; dat zijn de drie nieuwe 'hoofdbewoners' van het voormalig Hoogvliet-pand op het Operaplein. Woningcoöperatie De Alliantie heeft afgelopen dagen de sleutel gegeven aan de nieuwe huurders.