Maatschappelijk

AMERSFOORT De horeca in Amersfoort gaat zich sterk maken voor vergeten kinderen in de eigen gemeente. Door middel van tafelkaartjes kunnen gasten in de horecagelegenheden lezen waarom het belangrijk is om aan kinderen die onder de armoedegrens leven de mogelijkheid te bieden creatief en cultureel actief te zien. 
AMERSFOORT De gemeente Amersfoort staat op de achttiende plek binnen de provincie Utrecht als het gaat om overmatig drankgebruik. Zeven procent van de Amersfoorters drinkt te veel. Voor mannen geldt dat zij dan meer dan eenentwintig glazen per week drinken. Voor vrouwen is dat veertien. 
Advertorial
AMERSFOORT Eén van de leukste winkelstraten van Amersfoort is een wijnspeciaalzaak rijker. Aan de Utrechtseweg 62 opent bedrijfsleider en registervinoloog...
AMERSFOORT Het begrip 'spookjongeren' is de laatste tijd weer actueel en ook Amersfoort heeft ermee te maken. Deze jongeren, tussen de 18 en 27 jaar, leven wel in de gemeente, maar zijn voor alle instanties onvindbaar. In 2018 waren er landelijk 50.000 jongeren uit het zicht van instanties en daarvan telde Amersfoort er 57.
AMERSFOORT In de gemeente Amersfoort ontvangen 2293 inwoners een WW-uitkering, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Dit is 2.6 procent van de beroepsbevolking. 
Advertorial
AMERSFOORT Het invullen van de belastingaangifte gaat tegenwoordig digitaal. Toch kan het zijn dat mensen het lastig vinden om de aangifte correct in te...
AMERSFOORT Op zaterdag 31 augustus kunnen liefhebbers op een gigantisch scherm de film Aladdin kijken in de buitenlucht. Het Eemplein wordt op die dag omgetoverd tot openluchtbioscoop en bezoekers kunnen gratis meekijken. 
AMERSFOORT De politie in Amersfoort ziet een opvallende stijging in het aantal fietsendiefstallen. Zij waarschuwen hiervoor op social-media en adviseren fietsen met twee sloten vast te zetten. 
Advertorial
VATHORST Een feestelijke opening mag er best zijn. Karwei Vathorst is van top tot teen in het nieuw gestoken. Naast bouwmarkt is de winkel nu meer dan ooit...
AMERSFOORT De wijkagent van de wijk Schuilenburg heeft de stad verlaten. Na tien jaar Amersfoort gaat Bart Sanders iets anders bij de politie doen. Zijn wijkagentschap gaat overgenomen worden door Paul Tjen A Kwoei.
AMERSFOORT De Amersfoortse tv-makers van Bondgenoten testen met sociale en a-sociale proeven hoe mensen omgaan met extreem gedrag. Komen we nog voor elkaar op? Ofwel: zijn we Bondgenoten? Deze keer testen Benjamin en Jaap hoe mensen reageren op het dragen van een boerka en testen ze Amersfoortse instanties, zoals het het ziekenhuis en de...
AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort werden 240 kinderen dinsdagmiddag getrakteerd op een dagje uit. Dit werd mogelijk gemaakt door Stichting Het Vergeten Kind, die de hele zomer de Heppie Zomertour organiseert. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen.