Verkeer en Vervoer

AMERSFOORT Op het traject Amersfoort-Zwolle rijden vrijdagochtend minder intercitytreinen. De oorzaak is een seinstoring. 
AMERSFOORT De gemeente Amersfoort meldt maandagmiddag dat er een storing in de straatverlichting in de wijk Nieuwland is. Hierdoor gaat te verlichting te laat aan, soms pas om 21.00 uur.
Advertorial
AMERSFOORT Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder digitale vaardigheden op onze werkplek of in het dagelijks leven: Microsoft Office-programma's als...
AMERSFOORT In de Amersfoortse wijk Rustenburg zijn maandag wegwerkzaamheden begonnen. De bovenste laag van het asfalt, de deklaag, is aan vervanging toe. Voor die tijd repareert de aannemer delen van de riolering onder de weg.
Advertorial
AMERSFOORT Het begon ooit met een folder die door de brievenbus viel. Een folder over cursussen van Zen.nl. ,,Dat klonk ons toen goed in de oren: een...
AMERSFOORT Actiegroep Red de trein! is een petitie gestart om de gemeenteraad op te dragen voor behoud van het nachtnet te stemmen. Sinds 2013 rijdt er een nachttrein in de nacht van vrijdag op zaterdag én zaterdag op zondag van Amersfoort naar Utrecht en terug. In de komende weken besluit de gemeenteraad of dat na 2020 ook nog het geval is.
AMERSFOORT Slibt Amersfoort dicht? Wethouder Buijtelaar gaat woensdag 30 oktober in debat over de bereikbaarheid van de stad met met Josja Veraart (Milieufederatie) en Walrick Halewijn (binnenstadondernemers). Uiteraard mag ook het publiek zich in de discussie mengen. Debatleider: Kees Hoogendijk (RTV Utrecht)
Advertorial
AMERSFOORT Het concept is beresterk en beregezellig. Dat is De Beren. Bijna vier jaar heeft een van haar 38 vestigingen het Eemplein in haar greep. ,,Deze...
AMERSFOORT 'Mobiliteit'. Dat is het thema van het stadsdebat dat volgende week woensdag in de bibliotheek gehouden wordt. 'Slibt Amersfoort dicht?' is één van de belangrijke vragen die aan de orde komen. Wethouder Buijtelaar van verkeer en vervoer is één van de gasten.
AMERSFOORT Sinds het zogenoemde 'appverbod' op 1 juli van kracht is, kunnen betrapte fietsers een boete van 95 euro verwachten als zij in het verkeer hun telefoon gebruiken. Met de boetes uit de eerste twee maanden werd landelijk ruim 878 duizend euro opgehaald, maar in Amersfoort werden relatief weinig bonnen uitgeschreven hiervoor. Er werden...
AMERSFOORT De ANWB bezoekt het Pro33 College in Amersfoort op woensdag 30 oktober met een verkeerseducatieprogramma. Dit programma is ontwikkeld om jongeren bewuster te maken van hun deelname in het verkeer.