Effe wat hoogtepuntjes!

Was een week met alleen aardige gebeurtenissen. Als mevrouw de Keijzer bij 'Dirk' een stuk ouwe kaas uit Amsterdam koopt, schrijft ze haar naam, adres en telefoonnummer op de aankoopbon en gooit hem in de reclamebox van de kaasfabrikant. De volgende dag wordt ze gebeld vanuit het distributiecentrum in Hoevelaken met de mededeling dat ze een prijs heeft gewonnen. Als ze de volgende dag op de fiets naar het filiaal aan de Groningerstraat rijdt, moet ze terug om de auto op te halen. Blijkt ze een klimaatkast te hebben gewonnen. Het apparaat staat prominent in de keuken met op de onderste laag vier flessen witte wijn. De bovenste bevat nu biertjes met de ideale temperatuur: 8 tot 10 graden.

Dat was nog lang niet alles, want als ze naar de markt fietst en haar rijwiel stalt bij Mario in de Boterwaag op De Hof, doet deze 'hulp-piet' stiekem vier puntzakjes snoepgoed in haar fietstas. De puntzak van Mario is beroemd om zijn inhoud die veel lekkernijen bevat. Als mijn eega vervolgens naar visboer Dirk en Linda de Graaf gaat, vergeet de visvrouw het lekkerbekkie voor uw stukkiesschrijver in te pakken. Ze brengt het daarna spontaan razendsnel op de fiets naar de Dollardstraat. Dan zijn er nog die onbekende Sinten die tot drie maal toe bellen en kloppen om daarna heerlijke cadeautjes op de deurmat achter te laten. Wie-o-wie waren toch die Goed Heiligmannen of vrouwen die flessen drank, dvd's, voetencrème, agenda 2016, en de chocoladeletter S van Soop de Keijzer hadden neergelegd? Vertederd las mijn eega de gedichten voor die erbij zaten. Bedankt, lieve Sinten, wie jullie ook zijn!

Ook een hoogtepuntje vond ik de sprint van burgemeester Bolsius op zijn burgemeestersvideo van vorige week. De start was perfect, het vervolg was heel teleurstellend. Eerst waaide de ambtsketen voor zijn ogen. Daarna bleek onze 'Bol' alles behalve een sprintkanon. Uit hoogst onbetrouwbare bron vernomen dat atlete Daphne Schippers zich heeft bescheurd na het zien van deze video. Zijn eindtijd is ook na lang aandringen bij zijn woordvoerder Yvonne de Korte niet bekendgemaakt. Topsprinter Usain Bolt maakt zich vooralsnog geen zorgen. Om niet steeds te hoeven uitleggen wat ik krijg voor de biercommercial van Amstel 'Vaasje' waar ik absoluut niet van binnenloop, laat ik u weten dat er nog (steeds) 80 euro moet worden overgemaakt. Voor figuratie bij het satirische televisieprogramma Draadstaal, waarvan ik na drie uitzendingen bekeken te hebben mezelf nog steeds niet terugzie en ik het vermoeden heb dat mijn glansrol op de montagetafel is gesneuveld, mocht ik 40 euro ontvangen. Wil graag nog een foutje uit mijn vorige column corrigeren. Voordat er duizenden bluesliefhebbers 16 november 2016 voor de deur bij De Flint staan te trappelen, het moet zijn, zaterdag 19 november. Tot slot ben ik benieuwd naar de reactie van mijn gade als ze terugkomt van de voorstelling 'Lulverhalen'. Na de voorstelling 'Vagina Monologen' vorige keer, lag ik ook pas ver na middernacht in bed!

Joop de Keijzer.