• Gemeente Amersfoort

Amersfoort onthult huisstijl Koningsdag

AMERSFOORT Nuchter, toegankelijk en origineel; dat moeten de kernwoorden worden van Koningsdag 2019. De gemeente maakte maandagavond op de nieuwjaarsreceptie de huisstijl bekend voor de verjaardag van onze Koning in Amersfoort en daarbij werd duidelijk dat het een feest voor iedereen moet worden. In het speciaal ontworpen logo ziet de goede kijker dan ook het woord 'WIJ' terug. 

Jeroen van der Veer

Op 27 april viert Koning Willem-Alexander samen met zijn familie Koningsdag in Amersfoort. ,,Voor de gehele gemeente een uitgelezen kans om met elkaar feest te vieren en aan Nederland te laten zien hoe ze dat in Amersfoort doen'', aldus de gemeente. ,,Onder de slogan 'Wij, Amersfoort', met bijpassend beeldmerk en huisstijl hoopt de gemeente Nederland blij te verrassen op de nationale feestdag.''

SAMENWERKING Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hart van Vathorst sprak Lucas Bolsius over Koningsdag: ,,We kennen de regio Amersfoort natuurlijk als een plek waar veel eigenheid maar ook veel samenwerking is. Allemaal mensen die samen een WIJ vormen. Ook in het nieuwjaarsgesprek met zeven initiatiefnemers en bewoners uit Vathorst op het gebied van duurzaamheid, ontmoeting en evenementen werd mij dat weer duidelijk. In dat gesprek kwam naar voren hoe goed Amersfoort is in het bedenken en organiseren van ideeën." 

,,Koningsdag daagt uit om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en om bestaande samenwerkingen en mooie initiatieven in de schijnwerpers te zetten", ging Bolsius verder. ,,Niet alleen in Vathorst, maar ook in alle andere straten van Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en de regio bruist het van de samenwerkingen en initiatieven. We zoomen graag in op al onze bijzondere buren, vrijwilligers, ondernemers, kunstenaars en professionals. Dat zijn Wij, Amersfoort."

WEBSITE Inmiddels is ook de website www.koningsdagamersfoort.nl gelanceerd, mét bijbehorende social media; Instagram, Twitter en Facebook. Op deze website is ook het special ontworpen logo van Koningsdag 2019 te vinden.