• Patrick van der Pol is de nieuwe vestigingsmanager van het VVV-kantoor.

    Jeroen van der Veer

Duizenden vlaggen sieren de binnenstad op Koningsdag

AMERSFOORT Pas enkele weken is Patrick van der Pol actief als vestigingsmanager bij het VVV-kantoor in Amersfoort en direct krijgt hij te maken met het grootste eendaagse evenement die de binnenstad ooit heeft gehad. ,,Dat zie ik als een hele mooie uitdaging."

Jeroen van der Veer

Op het moment dat Van der Pol een momentje voor zichzelf heeft gevonden, zakt hij even onderuit. De geboren en getogen Amersfoorter is sinds een kleine maand de nieuwe vestigingsmanager van het VVV-kantoor en de afgelopen dagen waren hectisch. ,,Je moet het team leren kennen, de weg letterlijk en figuurlijk weten te vinden en daarnaast ook nog bezig zijn met Koningsdag. Maar goed, klagen doe ik niet. Dit is toch gewoon heel gaaf?"

VLAGGEN De aanloop naar de feestelijke dag is in volle gang en ook op het VVV-kantoor zijn de voorbereidingen begonnen. Veel kan de 38-jarige Van der Pol er nog niet over kwijt, maar logischerwijs gaan ook zij uitpakken. Het is een uitgelezen kans om Amersfoort te promoten en die kans laten ze dan ook niet schieten.

Zo zullen er straks duizenden vlaggen in de binnenstad te zien zijn. Alle ondernemers zullen het logo laten wapperen aan hun gevel en de ontwerpen worden momenteel naar de drukker gestuurd. ,,Dat is inderdaad één van de dingen die wij zullen faciliteren. Deze vlaggen zijn later ook te koop en het mooie is; wij laten er geen jaartal op drukken. Hierdoor kunnen mensen hem ook bijvoorbeeld tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal gebruiken."

SPELDJES Het kantoor van de VVV zit gevestigd op de Breestraat en dit ligt precies op de route die de koninklijke familie op 27 april bewandelt. Toch hoopt Van der Pol zijn vestiging op die dag te kunnen openen. Voor die tijd zullen echter ook al genoeg mensen de winkel binnen komen om informatie in te winnen. ,,Dat merk je nu al wel en dat zal alleen nog maar meer worden. De Koningsdagspeldjes die wij hier verkochten zijn ook de deur uitgevlogen."

T-SHIRTS Over het verkopen van T-shirts is ook nagedacht, maar het is nog twijfelachtig of dit er daadwerkelijk gaat komen. ,,In Groningen hebben ze dit ook gedaan toen de familie daar de verjaardag vierde. Zij verkochten er niet heel veel, dus wij willen onderzoeken of het hier wel zal aanslaan."

STOFFIG Het feest op 27 april moet min of meer ook direct een nieuwe start worden voor het VVV-kantoor. ,,Ik ben hier net nieuw, maar het is wel de bedoeling om er een frisse wind te laten waaien. Daarvoor ben ik ook aangesteld. Ik ben jarenlang filiaalmanager geweest van een supermarkt en dan is dit wel even heel iets anders. Ik vind het fantastisch om in mijn eigen stad aan het werk te zijn. Lekker op het fietsje, heerlijk."

Toch beseft Van der Pol dat er een helse klus staat te wachten. ,,Aan een VVV-kantoor kleeft vaak een stoffig imago en daar willen wij van af. Dat kost tijd, maar het gaat ons lukken. Koningsdag is dan een mooi startpunt."