• Robin Utrecht

Festiviteiten tijdens Koningsdag op Burgemeester Brouwerplantsoen

AMERSFOORT In het Burgemeester Brouwerplantsoen gaat Koningsdag na het vertrek van de Koninklijke familie gewoon door. Vanaf 14:00 uur opent het terrein voor publiek en bereiden de mobiele keukens voor ieder wat wils. Tot 17:00 uur kunnen bezoekers op het festival genieten van de dansbare plaatjes van verschillende DJ's.

Jeroen van der Veer

Enkele uren daarvoor komt de Koning en zijn familie nog langs de plaats om de stem van Diggie Dex te horen en ongetwijfeld te genieten van de taart die Anna Yilmaz (winnares van Heel Holland Bakt) heeft gebakken. 

Als de familie de Keistad heeft verlaten, gaat het feest in het Burgemeester Brouwerplantsoen gewoon door. Naast het Oranje Festival heeft huiskamerfestival Gluren bij de Buren nog meer festiviteiten klaarstaan. Wanneer je Koningsdag in intieme sfeer wil vieren, is het plein op de Kortegracht de uitkomst. Een programma vol talentvolle artiesten van Gluren bij de Buren zorgen dat de sfeer compleet is. Tussen 13:00 en 16:00 uur bestijgen de artiesten het podium aan de Kortegracht ter hoogte van de Vismarkt in Amersfoort. Ook jonge talenten, die normaal op de kleedjesmarkt in de Langestraat spelen, kunnen zich in de ochtend van hun beste kant laten zien op het podium.