• Net als bij andere feesten op de Hof, zal het op 27 april opnieuw flink druk zijn.

    BDUmedia

Groot tv-scherm op de Hof

AMERSFOORT Veel inwoners van Amersfoort vroegen zich af waarom de Hof niet betrokken is bij de route op Koningsdag. Een terechte vraag, die door de organisatie inmiddels al vaak genoeg is beantwoord. Toch hoeft niemand in de stad bang te zijn dat er niets gaat gebeuren op het plein dat midden in de binnenstad is gelegen. ,,We gaan doen waar we goed in zijn; met z'n allen een feestje bouwen."

Jeroen van der Veer

Al diverse malen is het plein in de binnenstad gebruikt voor een gigantisch feest en dat zal tijdens Koningsdag niet anders zijn. De omliggende ondernemers hebben de handen ineen geslagen en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

FAVORIETE KROEG Feestvierders uit Amersfoort kunnen daardoor op Koningsnacht vanaf 21.00 uur op de Hof terecht voor een flink spektakel. Zo komt er wederom een groot podium waarop diverse artiesten het publiek aan het swingen gaan maken en er worden samenwerkingen gezocht met diverse partijen.

Daarnaast zullen de omliggende kroegen hun drankjes buiten verkopen, wat de gezelligheid ongetwijfeld ten goede komt. ,,Dit plein ademt gezelligheid en daarom verwachten wij dat het hier zoals altijd druk wordt", aldus Danielle Oosterbeek die mede voorzitter is van het horeca-plein. ,,Voordeel is natuurlijk dat je daarna direct naar je favoriete kroeg kan."

GROOT SCHERM Koningsnacht gaat op de Hof door tot 01.00 uur en vervolgens zullen de kroegen gewoon open zijn zoals ieder weekend. Wie denkt dat de feestelijkheden rondom de komst van de koninklijke familie daarmee ophouden, heeft het goed mis. De gemeente laat een groot scherm op de Hof plaatsen, waarop de komst van Koning Willem-Alexander en zijn familie is te zien.

Het zal een zelfde soort scherm worden waarop ooit de WK-finale is uitgezonden op hetzelfde plein. ,,Als de route volstaat met mensen en er geen plek is, kunnen ze hier terecht en de NOS-uitzending live bekijken."

HOST De verwachting is dat het gezellig druk gaat worden op het plein en daarom wordt er ook gewerkt met geluidsversterkers. Hierdoor is er en goed zicht en kunnen de aanwezigen ook meeluisteren wat er tijdens de live-uitzending van de NOS allemaal wordt verteld.

Op deze dag is de Amersfoortse Stephanie Louwrier de host en wordt er opnieuw een feestje gebouwd. Over de precieze invulling kunnen de ondernemers op het plein nog niet veel zeggen, maar gefeest wordt er. ,,Tot 21.00 uur is er hier genoeg te doen en te beleven. Als de mensen daarna nog op hun benen kunnen staan, kunnen ze natuurlijk ook de kroegen in die gewoon geopend zullen zijn."

VRIJ SPEL Momenteel is de organisatie druk bezig met de line-up voor beide dagen, maar wel is duidelijk dat er funky-muziek wordt gedraaid. ,,Doordat de route niet over de Hof loopt, hebben wij hier vrij spel om te organiseren wat we willen. Natuurlijk haken wij als plein dan in op de activiteiten in en rondom de stad. Dat doen we elke Koningsdag en zal nu niet anders zijn."