• De Nieuwe Stad

Kleedjesmarkt op Koningsdag in De Nieuwe Stad

AMERSFOORT Geen kleedjesmarkt op de Langestraat dit jaar tijdens Koningsdag, maar wel in De Nieuwe Stad. Daar wordt op 27 april een kleedjes- en kraampjesmarkt gehouden.

Vroeg opstaan om een plekje te veroveren is er dit jaar niet bij. Wie op de kleedjesmarkt spullen wil verkopen, kan zich aanmelden via de website van De Nieuwe Stad. ,,Naar aanleiding van de aanmeldingen reserveren wij voor iedereen een eigen plek", legt Marieke de Meester, communicatiemedewerker van De Nieuwe Stad, uit. De organisatie verwacht dat er veel animo zal zijn, omdat de kleedjesmarkt in de binnenstad van Amersfoort dit jaar wijkt voor het bezoek van het Koningspaar. ,,Daarom is de kleedjes- en kraampjesmarkt dit jaar niet alleen in de Oude Fabriekstraat, maar ook rondom de oude Prodentfabriek langs de Brabantsestraat."

ACTIVITEITEN De Koningsdagactiviteiten in De Nieuwe Stad behoren tot één van de side events van het programma van Gemeente Amersfoort. Zo kunnen bezoekers op de Oliemolenhof via een groot scherm live de route van de Koninklijke familie volgen. Bij de biertuin van Het Lokaal staan vijf verschillende brouwers met speciaalbieren en kan iedereen zijn stem uitbrengen op het beste prinsessenbiertje. Op de Oliemolenhof komen attracties en er is muziek.

PROGRAMMA Het koningsdagprogramma start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. De kleedjesmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.denieuwestad.nl.