• Robin van Lonkhuijsen

Koning Willem-Alexander viert verjaardag in Amersfoort

AMERSFOORT De nationale viering van Koningsdag wordt in 2019 in Amersfoort gehouden. Dat is donderdagmiddag bekend geworden. Koning Willem-Alexander komt die dag zijn 52e verjaardag vieren met de inwoners van Amersfoort. Samen met zijn familie zal hij zaterdag 27 april 2019 een route door de binnenstad bewandelen.

Jeroen van der Veer

De keuze van de Rijksvoorlichtingsdienst is gevallen op Amersfoort en daar is de gemeente maar wat blij mee. De verjaardag van onze koning wordt op de landelijke televisie live uitgezonden en duizenden mensen zullen naar de stad komen om een glimp op te vangen van het Koningspaar. 

ENORME EER Burgemeester Lucas Bolsius is verheugd met het nieuws: ,,Dit is fantastisch nieuws voor Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en de regio. Het is een enorme eer dat de koning zijn verjaardag hier samen met zijn familie viert. Wij gaan er in nauwe samenwerking met inwoners en bedrijven een prachtige dag van maken."

VRAGEN EN SUGGESTIES De komende periode gaat de gemeente aan de slag met alle voorbereidingen en daarbij roept het zijn inwoners op om te komen met suggesties en ideeën: ,,Wij kunnen ons voorstellen dat er naar aanleiding van dit bericht al heel veel mensen staan te springen met fantastische ideeën, want de stad en de regio Amersfoort zit vol energie. Contact met de organisatie is sinds vandaag mogelijk via koningsdag@amersfoort.nl, waar u uw ideeën en vragen kwijt kunt."

Bron video: Weekvideo, Gemeente Amersfoort