• Kortegracht organiseert activiteiten op Koningsdag.

    Wil Groenhuijsen

Kortegracht organiseert activiteiten op Koningsdag

AMERSFOORT Op Koningsdag organiseren het Mondriaanhuis en ondernemers aan de Kortegracht een feest met activiteiten voor iedereen. Op deze historische plek in de binnenstad zijn zaterdag 27 april de hele middag diverse optredens van Amersfoorts talent en is het Mondriaanhuis van 11.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Bij de nieuwe horecagelegenheid Bij Hein (voorheen de Espressobar) en SEM (Sla en Meer) kunnen bezoekers terecht voor snacks en drankjes.

Wie Koningsdag goed wil beginnen, kan al om 9.00 uur aan de Kortegracht terecht voor een stevig oranjeontbijt. Daarna gaan de buitenbars open voor goede koffie, wijn, bier en limonade, maar ook snacks, gezonde lunches of borrelhappen.

In samenwerking met 'Gluren bij de Buren' zijn er op het podium aan de Kortegracht vanaf 12.00 uur de hele middag diverse optredens te zien van Amersfoorts talent. Ook jonge talentjes, die normaal op de kleedjesmarkt in de Langestraat spelen, kunnen zich 's ochtends melden voor 'five minutes of fame' op het podium. De organisatie van het Kortegrachtfeest gaat met de gouden kroon rond om voor elke muzikantje een centje voor de spaarpot bij elkaar te hengelen. Bijzonder intermezzo in het podiumprogramma is de waanzinnige goochelshow 'Betoverend oranje.' 

De visagiste van beauty salon Natuurlijk Mooi zal tijdens Koningsdag bij modezaak Arthur & Willemijn iedereen voorzien van een Natuurlijk Mooie koninklijke make-up of een leuke make-up touch om deze Koningsdag in stijl te kunnen vieren.

Wie op Koningsdag iets aanschaft bij Liberty Lifestyle, maakt kans op een jurk, die op zondag 28 april aan het einde van de dag wordt verloot. De winnaar gaat stralend en koninklijk het voor jaar in met een oranje jurk van het merk Humanoid. Liberty Lifestyle is open van 12.00 tot 17.00 uur en biedt aan iedereen die langs komt een oranje drankje. Ook geldt hier op Koningsdag 10 procent korting op kleding met de kleuren rood, wit en blauw en natuurlijk oranje.

Op de hoek van de Kortegracht/Muurhuizen, bij Natuurlijk Mooi voor de deur, zet de organisatie van HUB een speciale beleving neer. Hier zijn veelzijdige spellen te doen met plezier en een win-kans, entertainment en creatieve gezelligheid.

Voor kinderen en hun (groot-)ouders is op Koningsdag een speurtocht uitgezet. Zoek in pashokjes, en achter paspoppen waar Ariane, Amalia, Alexia, Maxima zich hebben verstopt. Een speurtocht voor groot en klein met voor de allerkleinsten altijd prijs.

Speciaal voor Koningsdag hebben leerlingen van de Vrije School Amersfoort en de Waterinkschool uit Soest vlaggen gemaakt van de koninklijke familie in Mondriaanstijl. Deze vlaggen zullen het feestelijke gevoel op de Kortegracht verhogen. Daarnaast is de gracht uiteraard met veel oranje aangekleed.

De ondernemers van de Kortegracht zijn van plan om in de toekomst onder het motto 'Kortegracht – Cultuur en Pracht' vaker gezamenlijke activiteiten te organiseren en daarmee de gracht in de spotlights te zetten.