• De Nieuwe Stad

Openluchtbioscoop in De Nieuwe Stad tijdens Koningsnacht

AMERSFOORT In de buitenlucht gezellig samen een film kijken onder het genot van een hapje en drankje kan tijdens Koningsnacht in De Nieuwe Stad. De Oliemolenhof is het toneel voor een openluchtbioscoop, waar om half negen de film The Red Turtle van Michael Dudok de Wit start. The Red Turtle is een ontroerende animatiefilm. Er wordt niet gesproken in deze film; de beelden en de muziek vertellen het verhaal.

Plaatsnemen kan op de rand van de cirkel, op één van de picknickbankjes of zelf een lekkere (strand)stoel of zitzak meenemen. De film is geschikt voor jong en oud. Het gaat over een man die aanspoelt op een eiland en probeert te overleven. De man ontmoet een rode schildpad die hem er steeds van weerhoudt om het eiland te verlaten. En aan land verandert de schildpad in een vrouw… De entree bedraagt twee euro per persoon, reserveren is niet nodig. 

Het terrein en de bar zijn open vanaf 19.30 uur, de film start om 20.30 uur.

KONINGSDAG Ook tijdens Koningsdag zijn er activiteiten in De Nieuwe Stad. Zo kunnen bezoekers op de Oliemolenhof via een groot scherm live de route van de Koninklijke familie volgen. Bij de biertuin van Het Lokaal staan vijf verschillende brouwers met speciaalbieren en ook op het terras van Hoog Vuur valt te proosten op de koning. Omdat duurzaamheid zowel voor Koningsdag Amersfoort als voor De Nieuwe Stad een belangrijk thema is, wordt het afval gescheiden ingezameld en kan iedereen bij de mobiele recycling fabriek van Plastic Fantastic zien wat er van plastic drinkbekertjes gemaakt kan worden. Tevens is er een Koude Kermis met bijvoorbeeld The fair Grounds, een attractie in de kleuren van Mondriaan. Via een VR bril maken bezoekers een virtuele rollercoaster tour. Verder is er uiteraard muziek. Het volledige programma hier.